Αρχική Αρχαιολογία «Οι πέτρες μιλούν» ξανά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

«Οι πέτρες μιλούν» ξανά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αποδεχόμενο για άλλη μια χρονιά την πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, θα φιλοξενήσει για διάστημα ενός μήνα μέρος της σπονδυλωτής δράσης «Οι πέτρες μιλούν». Πρόκειται για θεατρικά δρώμενα από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η γνωριμία των επισκεπτών της πόλης με την αρχαία ελληνική γραμματεία σε συνδυασμό με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κατά τον μήνα Ιούνιο 2023, τρεις φορές την εβδομάδα (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από εμβληματικά έργα του Όμηρου, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σοφοκλή, του Αριστοφάνη και του Θουκυδίδη, μέσα από επιλογές που γοητεύουν όχι μόνο τους γνώστες της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αλλά και όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον πλούτο των αρχαίων Ελλήνων στοχαστών.

Η δραματοποιημένη απαγγελία θα γίνεται σε τρεις γλώσσες (Νέα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά), συνοδεία «ζωντανής» μουσικής στο Αίθριο του Μουσείου και θα έχει διάρκεια δύο ώρες: 11.00 – 13.00.

Οι ημερομηνίες παρουσίασης είναι: 2-4/06, 9-11/06, 16-18/06, 23-24/06 (η δράση δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/06 λόγω εκλογών).

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανώτερη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη, σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και πρώην αναπληρώτριας διευθύντριας του Εθνικού Θεάτρου και σε μουσική και τραγούδια του Νίκου Πλάτανου.

Η είσοδος στο Αίθριο του Μουσείου και η παρακολούθηση του δρώμενου είναι ελεύθερη.

«Η δημοκρατία, το κάλλος, η φιλία, ο έρωτας, η συλλογικότητα, η αιώνια αναζήτηση του ανθρώπου για μια πατρίδα –έννοιες πολύτιμες, που διερευνήθηκαν με πάθος στην Αρχαία Ελλάδα κι εμπνέουν ακόμη την ανθρωπότητα– βρίσκουν εν έτει 2023 τους ιδανικούς χώρους για ν’ ακουστούν και να λάμψουν εκ νέου, μέσα από την πολιτιστική δράση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού «Οι Πέτρες Μιλούν».

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας που ξεκινάμε τον φετινό κύκλο από το National Archaeological Museum / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο! τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού.»

Σας περιμένουμε στο Καφέ του Μουσείου, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 11:00, για να απολαύσουμε μαζί τον λόγο των αρχαίων ποιητών και φιλοσόφων μέσα σε ένα περιβάλλον μοναδικό, διαποτισμένο από την απαράμιλλη ακτινοβολία και ομορφιά των αρχαιοελληνικών έργων τέχνης.
 
Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη και η παρακολούθηση της δράσης δωρεάν. Μια προσφορά της Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. #TheStonesSpeak
 
 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.