Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Μια Νέα εποχή για τον ΣΕΤΕ και τον ελληνικό τουρισμό σηματοδοτήθηκε χθες...

Μια Νέα εποχή για τον ΣΕΤΕ και τον ελληνικό τουρισμό σηματοδοτήθηκε χθες στην 31η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

Μια Νέα εποχή για τον ΣΕΤΕ και τον ελληνικό τουρισμό σηματοδοτήθηκε χθες στην 31η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, με την Ελληνική ξενοδοχεία για πρώτη φορά να παραδίδει τα ηνία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στον Γιάννη Παράσχη , διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως εξ άλλου είχε τονίσει πρόσφατα ο Γιάννης Ρέτσος, «οποιοσδήποτε ικανός μπορεί και να ηγηθεί του Συνδέσμου, ακόμα και αν δεν είναι ξενοδόχος, όπως γινόταν έως σήμερα».

Στην πρώτη της ομιλία ως Υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού η κα Ιωάννα Δρέττα , κατά τη διάρκεια της Ανοιχτής Συνεδρίασης του ΣΕΤΕ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επισήμανε τις αναγκαίες αλλαγές και την προσαρμογή σε νέα δεδομένα, τη σημασία των συνεργειών καθώς και τη βιώσιμη ανάπτυξη η οποία αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για τον ελληνικό τουρισμό. Τόνισε επίσης πως ο τουρισμός αποτελεί ανεκτίμητη αξία για την Ελλάδα και στις πιο δυσμενείς συνθήκες της οικονομίας, στήριξε καθοριστικά την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
 
Εμφανώς συγκινημένος ο Απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος
κατά τη διάρκεια της Ανοικτής Συνεδρίασης της 31ης Γενικής Συνέλευσης επισήμανε
Σας καλωσορίζω για τελευταία φορά, σε αυτή την –επιτρέψτε μου– ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή, δίνοντας τη σκυτάλη στον νέο μας Πρόεδρο, στον φίλο Γιάννη Παράσχη……..

Ένας κύκλος κλείνει λοιπόν, ένας καινούργιος ανοίγει. Νέες εποχές, νέες προκλήσεις. Με έναν ΣΕΤΕ, μεγαλύτερο και ισχυρότερο. Αυτός είναι ο στόχος της επόμενης περιόδου, και ο Γιάννης Παράσχης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να τον υπηρετήσει. Όλο το δυναμικό του ΣΕΤΕ, του ΙΝΣΕΤΕ, της  Marketing Greece,  όλες οι δυνάμεις του ελληνικού τουρισμού θα βρίσκονται δίπλα σου φίλε Γιάννη. Ενωμένοι, δυνατοί, δημιουργικοί, όπως μας αρμόζει. Εγώ, σαν ένας απλός στρατιώτης πλέον. Για να υπηρετήσουμε μαζί, ο κάθε ένας και η κάθε μια από το πόστο που μας αναλογεί, τον κοινό μας στόχο: Έναν ελληνικό τουρισμό ισχυρό, ώριμο, βιώσιμο.
Αυτό ήταν το όραμα που είχα την τιμή να υπηρετήσω και εγώ σε ολόκληρη τη διαδρομή μου στα κοινά του ελληνικού τουρισμού, 24 ολόκληρα χρόνια……”
 

Στην Ομιλία του, ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Παράσχης κατά τη διάρκεια της Ανοικτής Συνεδρίασης της 31ης Γενικής Συνέλευσης τόνισε: 

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, στο σημείο εκείνο των κρίσιμων επιλογών που θα καθορίσουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την  ανάπτυξη στην επόμενη δεκαετία. 

Νέες τάσεις στις τουριστικές αγορές, τεχνολογικές εξελίξεις, αλλαγές στην αγορά εργασίας, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ η επιτακτική ανάγκη για την  διαμόρφωση ενός τουριστικού προϊόντος με γνώμονα τη κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη οφείλουν να ληφθούν υπόψη και να συμπεριληφθούν ΣΗΜΕΡΑ στο στρατηγικό μας σχεδιασμό για τον Ελληνικό Τουρισμό.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.