Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Γιάννης Ρέτσος: Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και για την επόμενη μέρα του...

Γιάννης Ρέτσος: Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και για την επόμενη μέρα του ΣΕΤΕ και για την επόμενη μέρα του τουρισμού μας

Στην τελευταία θεσμική συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το τουριστικό ρεπορτάζ, την Πέμπτη 11 Μαΐου, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος έκανε την προσωπική του ανασκόπηση μιας πορείας 24 ετών στα κοινά του τουρισμού, που ξεκίνησε στην Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού, συνέχισε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και ολοκληρώνεται με τη λήξη της δεύτερης θητείας του ως Πρόεδρος του κοινωνικού εταίρου του ελληνικού τουρισμού.

Σημεία ορόσημα της πορείας αυτής, αποτέλεσαν ο χειρισμός των εργασιακών θεμάτων κατά την περίοδο των μνημονίων, με κορυφαία στιγμή τη διαπραγμάτευση και υπογραφή της κλαδικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων το 2012, καθώς και η διαχείριση της κρίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας μεταξύ 2020 και 2022, κλείνοντας έτσι έναν μεγάλο κύκλο θεσμικής εκπροσώπησης στις 31 Μαΐου.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα του ΣΕΤΕ, ο κ. Ρέτσος τόνισε μεταξύ άλλων ότι, παρά το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία αποτελούν τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, την τελευταία δεκαετία έχει γίνει αντιληπτό ότι το τουριστικό προϊόν παράγεται και συντίθεται από πολλούς διαφορετικούς κλάδους.

Ο καθένας από αυτούς έχει τον μοναδικό δικό του σπουδαίο ρόλο και άρα είναι πλέον αυτονόητο, πως άξιος ηγέτης από οποιονδήποτε από αυτούς τους κλάδους, μπορεί να ηγηθεί του ΣΕΤΕ την επόμενη μέρα. «Πιστεύω πως η ώρα αυτή έφτασε και η εκλογή του νέου Προέδρου θα σηματοδοτήσει την ευρύτητα του τομέα και θα περάσει το μήνυμα αυτό και σε κομμάτια της κοινωνίας πέρα από τα αμιγώς τουριστικά. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και για την επόμενη μέρα του ΣΕΤΕ και για την επόμενη μέρα του τουρισμού μας. Ο ΣΕΤΕ έχει άλλωστε καταφέρει από το 1991 που ιδρύθηκε, σε κάθε αλλαγή θητείας να ανεβαίνει και ψηλότερα…», σημείωσε ο κ. Ρέτσος ανάμεσα σε άλλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.