Αρχική Αθλητικά Την Κυριακή 14 Μαΐου έρχεται το 1ο Axios Running Festival !

Την Κυριακή 14 Μαΐου έρχεται το 1ο Axios Running Festival !

Celestyal Cruises

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τη νέα αθλητική πρόταση της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, το Axios Running Festival, που θα διοργανωθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, μετατρέποντας τη Γιορτή της Μητέρας σε μία ημέρα άθλησης και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο- Axios Gold Half Marathon, τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.-Axios Historic Route που απευθύνεται σε πρωταθλητές-τριες αλλά και σε όλους τους δρομείς υγείας, καθώς και τον Οικογενειακό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου (1.609,34 μ.). – Axios Social Family Mile, ο οποίος απευθύνεται σε δρομείς και βαδιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης και σε όλη την οικογένεια, αποτελώντας διαδρομή αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Περιορισμένος αριθμός νέων συμμετοχών θα δοθεί κατά τη λειτουργία του Κέντρου Εγγραφών (Registration Center) της διοργάνωσης, το οποίο θα λειτουργήσει στο Δημαρχείο Κουφαλίων, την Παρασκευή 12 Μαΐου ώρες 16:00 έως 20:00 και το Σάββατο 13 Μαΐου ώρες 10:00 έως 19:00.

Η διοργάνωση του Axios Running Festival αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και οι αγωνιστικές διαδρομές των 5.000μ. και του Ενός Μιλίου φέρουν επίσημη πιστοποίηση μέτρησης World Athletics. Παράλληλα συνεργάζεται σε όλους τους τομείς με τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και με τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, γεγονός που συνιστά εγγύηση ποιότητας και επιτυχίας.

Ο νέος θεσμός θα διεξάγεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, συμπίπτοντας με τη Γιορτή της Μητέρας και θα διαθέτει πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού χαρακτήρα.

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας της διοργάνωσης, ο οποίος πέραν του αθλητικού διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα αναδεικνύεται από το αγωνιστικό πρόγραμμα της αλλά και από το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος – International Axios Gold Half Marathon θα έχει ως αφετηρία το Δημαρχείο Κουφαλίων, ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. – Axios Historic Route τον Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου και ο Οικογενειακός Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου – Axios Social Family Mile το Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Α.Κ Γέφυρας.

Κοινό σημείο τερματισμού για τους τρεις δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος είναι το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τόψιν).

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, https://axiosrunningfestival.org.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.