Αρχική ΕΕ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2023: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2023: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Celestyal Cruises

Στις 9 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γιορτάσει την Ημέρα της Ευρώπης 2023, επέτειο της Διακήρυξης Σουμάν της 9ης Μαΐου 1950.

Για να σηματοδοτήσουν την ιδιαίτερη αυτή μέρα, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών και των αντιπροσωπειών της ΕΕ σε ολόκληρο τον κόσμο, θα διοργανώσουν ποικίλες διαδικτυακές και επιτόπιες δραστηριότητες, δίνοντας στους πολίτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να βιώσουν τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτόν τον Μάιο, η Ημέρα της Ευρώπης θα φέρει κοντά τους πολίτες για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η ΕΕ στηρίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη δημοκρατία, με την αποφασιστικότητά της απέναντι στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας αλλά και άλλες συγκρούσεις παγκοσμίως. Η Ημέρα της Ευρώπης 2023 θα δώσει επίσης στους επισκέπτες τη δυνατότητα να εξοικειωθούν καλύτερα με τις προσπάθειες της ΕΕ να οικοδομήσει μια Ευρώπη πράσινη, ψηφιακή και ανταγωνιστική, δίκαιη και με δεξιότητες, καθώς και ισχυρή, ανθεκτική και ασφαλή. Φέτος, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023, το οποίο εκκινεί στις 9 Μαΐου.

Ανήμερα της Ημέρας της Ευρώπης, καθώς και τις μέρες πριν και μετά, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα διοργανώσουν κατά τόπους ποικίλες διαδραστικές δραστηριότητες στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, οι πολίτες της ΕΕ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο:

Σάββατο 6 Μαΐου: Στις Βρυξέλλες, οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δραστηριοτήτων διατίθενται εδώ.

Τρίτη 9 Μαΐου: Οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό χωριό στην πόλη του Λουξεμβούργου, το οποίο θα δημιουργήσει η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από κοινού με τις εθνικές αρχές, τις πρεσβείες των κρατών μελών, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ που εδρεύουν στο Λουξεμβούργο και την κοινωνία των πολιτών. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Σάββατο 13 Μαΐου: Οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και να δουν από κοντά την έδρα του μεγαλύτερου δημοκρατικού σώματος της Ευρώπης. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες εδώ.

Στις 9 Μαΐου, η ΕΕ θα φιλοξενήσει επίσης το φεστιβάλ για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων. Το φεστιβάλ θα συνδεθεί με πολλές άλλες δραστηριότητες που θα θέσουν στο επίκεντρο τις δεξιότητες σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Στον ειδικό ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων (EYS) μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τοπικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Και στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, μαζί με τους εταίρους και τα δίκτυά τους, θα γιορτάσουν την Ημέρα της Ευρώπης με μια σειρά ευχάριστων, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Οι αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε στενή συνεργασία με τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct και άλλους εθνικούς και περιφερειακούς εταίρους, σχεδιάζουν διάφορες δράσεις για τον εορτασμό της ημέρας, όπως ψυχαγωγικές δραστηριότητες και κουίζ, φεστιβάλ, αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και συζητήσεις, καθώς και δραστηριότητες προβολής και εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, οι αποστολές της ΕΕ θα γιορτάσουν την Ημέρα της Ευρώπης σε ολόκληρο τον κόσμο και θα αναδείξουν την ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες της ΕΕ για την Ημέρα της Ευρώπης 2023, επισκεφθείτε τη διοργανική ιστοσελίδα για την Ημέρα της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.