Αρχική 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης OPEN CALL: Μυστήριο 79 Beyond the Obvious 2023

OPEN CALL: Μυστήριο 79 Beyond the Obvious 2023

Handle with care: Culture for Social Well-being
 7-9 Ιουνίου
Εργατουπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας (Ε.Κ.Ε.Δ.Α.)

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης

Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής έως 30 Απριλίου  εδώ
 

Η 2023 Ελευσίς και η Culture Action Europe παρουσιάζουν, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, στην Ελευσίνα, το Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference 2023, με θέμα “Handle with Care | Culture for Social Well-being.” Μία διεθνής συνάντηση για οργανισμούς και ιδρύματα, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, στοχαστές, ερευνητές, ακτιβιστές και καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον πολιτιστικό, κοινωνικό και υγειονομικό τομέα σε θέματα που σχετίζονται με τη φροντίδα, την ευημερία, την υγεία και τον πολιτισμό.

Η θεματική “Handle with Care | Culture for Social Well-being” στοχεύει να διερευνήσει συλλογικά τη σημασία της φροντίδας ως ηθικής και πολιτικής υποχρέωσης για τις κοινωνίες μας και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σε αυτό οι επαγγελματίες του πολιτισμού. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στον ρόλο του πολιτισμού για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας και πώς μπορεί ο πολιτισμός και η συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή των κοινοτήτων να θρέψει την αίσθηση της κοινωνικής και ατομικής ευημερίας.

Eleusis2023 EKEDA 25 Feb 2023. Photographer: Pantelis Ladas

Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου Beyond the Obvious 2023 λαμβάνει χώρα η δράση Handle with Care Agora, ένα άτυπο φόρουμ που παρουσιάζει τοπικά και διεθνή ευρωπαϊκά έργα, που αφορούν σε θέματα φροντίδας, κοινοτικής και ατομικής ευημερίας, υγείας και πολιτισμού. Στόχος της Αγοράς είναι να φέρει διαφορετικές οπτικές από τις τέχνες, την κληρονομιά, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγεία, την έρευνα, την πολιτική, τον ακτιβισμό και να συνδυάσει πρωτοβουλίες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο δημιουργώντας έναν ανοιχτό χώρο για δικτύωση και ανταλλαγή καλών πρακτικών. 30 επιλεγμένα έργα θα παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες τους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο συνέδριο και θα λάβουν υποτροφία 300 ευρώ για την υποστήριξη της συμμετοχής τους.

Το Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference 2023 με θέμα “Handle with care: Culture for Social Well-being” συνδιοργανώνεται από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, την Culture Action Europe, το CultureForHealth και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής έως 30 Απριλίου εδώ

Κλείστε θέση για το συνέδριο εδώ

 

Πρόσβαση στην Ελευσίνα
#21χλμ

Μόλις 21 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα είναι η τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα» του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση «Μαγούλα» και στη συνέχεια με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.