Αρχική Δήμοι Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην μεγαλύτερη διεθνώς έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global...

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην μεγαλύτερη διεθνώς έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2023

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο Seatrade Cruise Global 2023 , τη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση/έκθεση της βιομηχανίας κρουαζιέρας που πραγματοποιήθηκε 27 ως 30 Μαρτίου 2023 στο Fort Lauderdale της Florida.

Σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και τον «οικοδεσπότη» ΕΟΤ ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκαν επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου. 

Ο ΟΤΘ πραγματοποίησε 15 συναντήσεις με εταιρείες κρουαζιέρας, τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους των media, opinion leaders και εξειδικευμένα media του χώρου, με κάποια από τα οποία ήδη υπάρχει συνεργασία, όπως το AFAR και το Cruise Industry News.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προσέγγισε εταιρείες κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου προκειμένου να συμπεριλάβουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον προγραμματισμό τους.

Σημαντικές ήταν οι επαφές με την Holland America και όλο το αρμόδιο τμήμα σχεδιασμού δρομολογίων όπως επίσης με την Explora και με την Royal Caribbean.

Επίσης τα στελέχη του ΟΤΘ συναντήθηκαν με τις τοπικές αρχές του Fort Lauderdale στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το Fort Lauderdale είναι πόλη στην πολιτεία της Florida, που διαθέτει μεταξύ άλλων τη μεγάλη ελληνική ορθόδοξη ενορία του Αγίου Δημητρίου, δέκα μεγάλα ελληνικά εστιατόρια και ελληνικό σχολείο St. Demetrios Greek School. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “Η Θεσσαλονίκη είναι λαμπρό παράδειγμα συνεργιών, επαγγελματισμού και μεθοδικότητας στην προσέλκυση εσόδων μέσω του τουρισμού κρουαζιέρας. Η αύξηση κατά 260% την προηγούμενη χρονιά ανέβασε τον πήχη. Οι επαφές που πραγματοποιήσαμε στη φετινή SeaTrade Cruise Global μας γεμίζουν αισιοδοξία λίγες μέρες πριν το 7o Posidonia Sea Tourism Forum. Μία διεθνή διοργάνωση που θα συγκεντρώσει τον κόσμο της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας 25-26 Απριλίου 2023 στη Θεσσαλονίκη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.