Αρχική Κύπρος Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου πραγματοποίησε εκδήλωση προβολής της Κύπρου στην Λάρισα...

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου πραγματοποίησε εκδήλωση προβολής της Κύπρου στην Λάρισα (6.4.23)

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου με την αρωγή του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, 6.4.23, μία ξεχωριστή παρουσίαση στη Λάρισα, αναφορικά με όσα απλόχερα προσφέρει η τουριστική Κύπρος.

Τους χαιρετισμούς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμου για την εκδήλωση μετέφερε ο εκπρόσωπός του, Πατήρ Βαρνάβας Χατζηιωαννίδης. Χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΕΔ Θεσσαλίας απήυθυνε και η Γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου. Η κ. Καραλαριώτου ανέφερε ότι: «είναι πολύ ισχυροί οι δεσμοί που ενώνουν τη Λάρισα με την Κύπρο, δεσμοί δυνατής φιλίας, δεσμοί συνεργασίας, δεσμοί που αναπτύσσονται στη βάση της κοινής ευρωπαϊκής πορείας των χωρών μας. Η αποψινή εκδήλωση επιβεβαιώνει τη θέληση και τη βούλησή μας για ακόμη περισσότερες δράσεις που μπορούμε να διοργανώσουμε μαζί, σε συνεργασία με τον πάντα δραστήριο Σύλλογο Κυπρίων Λάρισας». Τον Δήμαρχο Λαρισαίων εκπροσώπησε ο κ. Αριστοτέλης Κωστούλας, Δ/ντής Επιχειρησιακού και Ψηφιακού Σχεδιασμού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε φυσικά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή, ο οποίος τόνισε πως στην Κύπρο δεν πάμε μόνο ως απλοί επισκέπτες αλλά και ως προσκυνητές, σε έναν ελληνικό τόπο με χιλιάδων ετών τρισένδοξη ελληνική Ιστορία.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η κα Ιωάννα Χατζηκωστή, Λειτουργός Μάρκετινγκ του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου στην Αθήνα. Η κα Χατζηκωστή παρουσίασε την Κύπρο μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό και Video.

Στην ομιλία – παρουσίασή της η κ. Χατζηκωστή αναφέρθηκε στις πολλαπλές εκφάνσεις του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου όπως:

 • στις πεντακάθαρες και επαναλαμβανόμενα βραβευμένες από την ΕΕ παραλίες της Κύπρου (68 γαλάζιες σημαίες – https://www.visitcyprus.com/index.php/el/product-labels/blue-flags)
 • στα περίπου 60 σηματοδοτημένα, φροντισμένα και χαρτογραφημένα μονοπάτια της φύσης (https://www.visitcyprus.com/index.php/el/product-labels/cyprus-nature-trails) που αναδεικνύουν τη φύση, τον πολιτισμό, την χλωρίδα και πανίδα του νησιού
 • την εντυπωσιακή γεωλογική ιστορία και βαρύτητα του νησιού που αποτυπώνεται στο Γεωπάρκο Τροόδους (https://www.visitcyprus.com/index.php/el/troodos-geopark)
 • την Ενδοχώρα των Θρύλων (https://heartlandoflegends.com/) που αποτελεί σύμπλεγμα διαδρόμων στην καρδιά της Κύπρου, στους θρύλους, την ιστορία, την παράδοση, την κυπριακή φύση και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των Κυπρίων
 • τα «Χρωματιστά χωριά της Κύπρου» (https://www.visitcyprus.com/index.php/el/product-labels/colourful-villages-of-cyprus) που διαφυλάττουν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, προωθώντας τον τουρισμό υπαίθρου και τον αγροτουρισμό
 • την πλουσιότατη Κυπριακή γαστρονομία η οποία μέσα από πρότυπα σήματα «Cyprus delightful journeys» (https://tastecyprus.com.cy/) γίνεται γεύση στον ουρανίσκο μας, χάρη στις επιχειρήσεις, τα εστιατόρια, τις επισκέψιμες μονάδες παραγωγής και τα καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων που την υπηρετούν
 • το «Κυπριακό πρόγευμα» (https://cyprusbreakfast.com.cy/) που εφαρμόζουν ξενοδοχεία και εστιατόρια, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και τους μικρούς παραγωγούς με αυθεντικά και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και πιάτα
 • τα πιστοποιημένα αδειούχα υποστατικά που ικανοποιούν διατροφικές απαιτήσεις vegan friendly (https://www.visitcyprus.com/index.php/el/product-labels/vegan-friendly-2)
 • τις Επτά διαδρομές κρασιού (https://www.visitcyprus.com/index.php/el/product-labels/wine-routes) που αναδεικνύουν τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού και τα επισκέψιμα Οινοποιεία
 • την «Κουμανδαρία» (https://www.visitcyprus.com/index.php/el/product-labels/commandaria), το «Κρασί των Βασιλέων» ή τον «Βασιλιά των Κρασιών», δηλ. το αρχαιότερο κρασί στον κόσμο που παράγεται μόνο στην Κύπρο και φέρει πάνω από 800 χρόνια το ίδιο όνομα.
 • την ρομαντική διάσταση της Κύπρου ως ένα αυθεντικό νησί της αγάπης, γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης
 • την βραβευμένη ξενοδοχειακή υποδομή και υπηρεσίες Spa που προσφέρει
 • τις υψηλές της δυνατότητες στον τομέα των συνεδρίων και ταξιδίων κινήτρων αξιοποιώντας και αρχαιολογικούς χώρους προς αυτήν την κατεύθυνση (https://www.visitcyprus.com/index.php/el/cyprus-convention-bureau)
 • τα τέσσερα γήπεδα γκολφ διεθνών προδιαγραφών που διαθέτει
 • τις τέσσερις μεγάλες μαραθώνιες δρομικές διοργανώσεις που υφίστανται, όλες αφιερωμένες στην μνήμη του Κύπριου δρομέα, Στέλιου Κυριακίδη
 • τα θεματικά πάρκα: Μουσείο γλυπτικής και παχύφυτων στην Αγία Νάπα (https://www.visitcyprus.com/index.php/en/theme-parks-of-cyprus-list), το Υποθαλάσσιο Μουσείο Musan (http://www.musan.com.cy/el/home) κ.ά καιφυσικά εμβληματικά έργα όπως: τη Μαρίνα Αγίας Νάπας  (https://www.marinaayianapa.com/) που επανατοποθετεί  την Κύπρο στον τουριστικό χάρτη και στον χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού και το City of Dreams Mediterranean (www.cityofdreamsmed.com.cy)– το πιο ολοκληρωμένο καζίνο θέρετρο της Μεσογείου που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023.

Έγινε επίσης μνεία στις δυνατότητες που προσφέρει η Κύπρος ως επιλογή για μαθητικές εκδρομές αλλά και σπουδές σε προπτυχιακό, Μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο (www.studyincyprus.gr).

Τέλος, με αφορμή το επερχόμενο Πάσχα και την αδιαμφισβήτητη χριστιανικότητα της Κύπρου, έγινε αναφορά στις δέκα Βυζαντινές Εκκλησιές του Τροόδους που ανήκουν στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, χάρη στις σπάνιες τοιχογραφίες τους, την γεωγραφική τους θέση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, αλλά και στα παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια στα χωριά του νησιού.

 

Φυσικά όλα τα πιο πάνω γίνονται στη γλώσσα μας και γι’ αυτό μιλούν στην καρδιά μας, απόδειξη της διαχρονικής ελληνικότητας της Κύπρου και των καρδιακών δεσμών μεταξύ των Ελλήνων της Ελλάδας και των Ελλήνων της Κύπρου. Η Κύπρος είναι ένα νησί πλούσιο σε ιστορία και πολιτισμό, γεμάτο με αυθεντικές εμπειρίες, προσβάσιμες σε όλους, διαθέσιμες ολόχρονα, σε πολύ κοντινή απόσταση η μία από την άλλη.

 

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους πήραν μετά την ομιλία το λόγο και εκφράσθηκαν με τα καλύτερα λόγια και για την παρουσίαση και το νησί μας. Η βραδιά έκλεισε με «τσιαττιστά» δηλ. αυτοσχέδια ποιητικά δημιουργήματα στιγμιαίας έμπνευσης στην Κυπριακή διάλεκτο, κουίζ αναφορικά με την Κύπρο με έπαθλο όμορφα δώρα και με γεύσεις νηστίσιμες και μη της Κυπριακής γαστρονομίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι Συλλόγων και συνδέσμων, εκπαιδευτικοί, ταξιδιωτικοί πράκτορες, ενώ πολύ δυνατό «παρών» έδωσαν και τα τοπικά ΜΜΕ. Οι παλαιοί και νέοι φίλοι της Κύπρου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση υποσχέθηκαν να την επισκεφθούν σύντομα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.