Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά The Art of Games in Greece 2023: Κάλεσμα Συμμετοχής

The Art of Games in Greece 2023: Κάλεσμα Συμμετοχής

Το διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) και ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece) διοργανώνουν το The Art of Games in Greece (A.G.G.) 2023 και καλούν τους δημιουργούς να επανοραματιστούν το ψηφιακό παιχνίδι στην Ελλάδα.

Η κοινή αυτή δράση φιλοδοξεί να προωθήσει τη δημιουργία ψηφιακών παιχνιδιών (game development) στην Ελλάδα και να συμβάλει στην ανάδειξή τους ως μορφή σύγχρονης τέχνης, παροτρύνοντας συγχρόνως δημιουργούς και κοινό να εμπλακούν με το πεδίο των ψηφιακών παιχνιδιών. Το A.G.G. απαρτίζεται από τρία συμπληρωματικά μέρη: τους διαγωνισμούς “Crown” και “Blossoms”, και τη σειρά σεμιναρίων και workshops “Pollen”.

Το διαγωνιστικό κομμάτι αφορά σε παιχνίδια που σχετίζονται με την θεματική του ADAF 2023 “Welcome to the Uncanny”. Και οι δυο διαγωνισμοί είναι αποκλειστικά για ψηφιακά παιχνίδια made in Greece, προσβάσιμα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Νικητές και φιναλίστ, που θα επιλεγούν από πενταμελή κριτική επιτροπή, θα εκθέσουν τα έργα τους στην διαδικτυακή πλατφόρμα του φεστιβάλ όπου το κοινό θα μπορεί να παίξει και να ψηφίσει τα αγαπημένα του παιχνίδια.

CROWN

Tα Crown προσκαλούν developers με ήδη ανακοινωμένα ή δημοσιευμένα παιχνίδια που σχετίζονται με τη θεματική “Welcome to the Uncanny” και διαθέτουν δωρεάν demos να τα καταθέσουν μέσω της σχετικής φόρμας για να διεκδικήσουν μνείες και προβολή στην διαδικτυακή πλατφόρμα της διοργάνωσης κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

https://gamedev.gr/agg-crown

BLOSSOMS

Tα Blossoms καλούν τους developers να δημιουργήσουν νέα παιχνίδια που εμπνέονται από τη θεματική του ADAF 2023 και να διεκδικήσουν χρηματικό έπαθλο της τάξης των 1000€, επιπρόσθετα με τα βραβεία και την προβολή των έργων στην online πλατφόρμα του φεστιβάλ.

https://gamedev.gr/agg-blossoms

 

POLLEN

Tο Pollen, το εκπαιδευτικό τμήμα της διοργάνωσης, θα αποτελείται από μία σειρά συνεδριών με σκοπό την εισαγωγή νέων δημιουργών στην παραγωγή ψηφιακών παιχνιδιών (game development) από καταξιωμένα άτομα του χώρου. Οι συνεδρίες αυτές θα είναι προσβάσιμες δωρεάν στην διαδικτυακή πλατφόρμα της διοργάνωσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Pollen θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.