Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Υδατοδρόμιο Πάτρας έτοιμο προς λειτουργία

Το Υδατοδρόμιο Πάτρας έτοιμο προς λειτουργία

Το υδατοδρόμιο Πάτρας είχε ήδη αδειοδοτηθεί με το Ν.4146/13 από το Μάιο του 2017 κατόπιν συνεργασίας του «Οργανισμού Λιμένος Πατρών Α.Ε.» με την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια». Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από την αρμόδια Επιτροπή Υδατοδρομίων ώστε να επικαιροποιηθεί η Άδεια σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο Ν.4663/20. Συγκεκριμένα στις 15/03/2023 επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του Υδατοδρομίου Πατρών, η Επιτροπή Υδατοδρομίων μέλη της οποίας είναι στελέχη της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, του Λιμεναρχείου, της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας που διενήργησε ο «Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε» έχει επιλεγεί ως Φορέας λειτουργίας του Υδατοδρομίου Πάτρας η μικτή εταιρεία «Υδατοδρόμιο λιμένος Πατρών ΙΚΕ» στην οποία πλειοψηφών εταίρος είναι η «Ελληνικά Υδατοδρόμια». 

Η εταιρεία “GRECIAN AIR SEAPLANES”, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης Πιστοποιητικού Κοινοτικού Αερομεταφορέα (AOC) για πτήσεις υδροπλάνων, έχει συμπεριλάβει την Πάτρα στο δίκτυο προορισμών που θα εξυπηρετεί προγραμματίζοντας να την συνδέει με τα νησιά του Ιονίου, με παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, με νησιά του Αργοσαρωνικού και άλλα νησιά όπου θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια.

Ενδεικτικά οι χρόνοι πτήσεων με Υδροπλάνο από το Υδατοδρόμιο της Πάτρας θα είναι:

  • Προς την Αθήνα 45 λεπτά
  • Προς την Κέρκυρα 55 λεπτά
  • Προς τις Σπέτσες 42 λεπτά
  • Προς την Πύλο 38 λεπτά
  • Προς την Κεφαλονιά 28 λεπτά

Με αφορμή την επιθεώρηση του Υδατοδρομίου Πατρών ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, κ. Παναγιώτης Τσώνης, τοποθετήθηκε για το θέμα της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Πατρών: «Το τελικό στάδιο ώστε το υδατοδρόμιο της Πάτρας να είναι πλήρως αδειοδοτήμενο υδατοδρόμιο, το πρώτο πανελλαδικώς είναι γεγονός! Έχουμε εργαστεί πολύ για αυτήν την θετική πορεία του έργου και σε συνεργασία με το μετοχικό σχήμα ευελπιστούμε ότι ο ερχομός των
υδροπλάνων ξανά στην πόλη μας θα μεγιστοποιήσει το brand name της, προσελκύοντας Έλληνες και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την Πάτρα αλλά και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα».

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» κ. Τάσος Γκόβας δήλωσε:  «Η Πάτρα με την επικαιροποίηση της αδειοδότησης του Υδατοδρομίου αποκτά μια πρωτοποριακή πύλη εισόδου στο λιμάνι της. Το Υδατοδρόμιο Πάτρας, ως το κεντρικό Υδατοδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας, θα αποτελέσει τον «οδηγό» για να δημιουργηθεί ένα εκτενές δίκτυο υδατοδρομίων στις υπόλοιπες παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου γεγονός που θα επιτρέψει την γρήγορη, ασφαλή και ευέλικτη μετακίνηση κατοίκων και τουριστών με πτήσεις υδροπλάνων» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Γκόβας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.