Αρχική Αρχαιολογία Στο Βατικανό, δεκτή από τον πάπα Φραγκίσκο έγινε η Υπουργός Πολιτισμού και...

Στο Βατικανό, δεκτή από τον πάπα Φραγκίσκο έγινε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

Δεκτή από τον πάπα Φραγκίσκο έγινε σήμερα το πρωί στο Βατικανό η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και είχε διάρκεια σαράντα πέντε λεπτά, προγραμματίστηκε έπειτα από πρόσκληση του Ποντίφικα, σε συνέχεια της δωρεάς των τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα από τα μουσεία του Βατικανού, τα οποία επανενώθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Η Λίνα Μενδώνη επέδωσε στον Πάπα επιστολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία τον ευχαριστεί για την σημαντική του απόφαση, να δωρηθούν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τα τρία θραύσματα του Παρθενώνα. Η ίδια η Υπουργός, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ξεχωριστή σημασία που έχει η γενναιόδωρη κίνηση του Πάπα, για όλο τον ελληνικό λαό, καθώς και για το διαρκές αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Ποντίφικας τόνισε τον ιδιαίτερο σεβασμό που τρέφει για την Ελλάδα, ως λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, ενώ στη συνάντηση επισημάνθηκε η εξαιρετική, φιλάδελφη και ειλικρινής σχέση μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, επίσης, από την πλευρά του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας και στη σημασία που έχουν οι προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποσκοπώντας στην αποκατάσταση της ειρήνης.

Η Λίνα Μενδώνη δώρισε στον Πάπα αντίγραφο μαρμάρινου αγάλματος του 1ου αιώνα π.Χ., γνωστού ως «το Προσφυγάκι», το οποίο κατασκευάστηκε από τον ΟΔΑΠ, ειδικά για τον Πάπα, γνωρίζοντας την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για τα παιδιά και την ευαισθησία του για το προσφυγικό ζήτημα. Το πρωτότυπο άγαλμα αποκαλύφθηκε στο Γεροντικό της Νύσας – κοντά στην Σμύρνη- και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από Μικρασιάτες πρόσφυγες, οι οποίοι το δώρισαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.