Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

Celestyal Cruises

Η αλλαγή πλεύσης, η προσπάθεια εκσυγχρονισμού, τα αποτελέσματα και η επόμενη μέρα παρουσιάστηκαν σε μεγάλη εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η αλλαγή πλεύσης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της Ελλάδας, και τα αποτελέσματα της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του, που οδήγησαν στο να γίνει ο πρώτος φορέας χωρίς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έχοντας μηδενίσει τις χιλιάδες εκκρεμότητες στις απονομές κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, παρουσιάστηκαν σε μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε το Ν.Α.Τ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η πρόοδος αυτή, άλλωστε, αναγνωρίστηκε τόσο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Ν.Α.Τ. όσο και από τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μελών της Κυβέρνησης, της Βουλής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων της Ναυτιλίας και του συνόλου του προσωπικού του Ν.Α.Τ., ο Διοικητής του Ταμείου κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος παρουσίασε το έργο που συντελέστηκε τα τελευταία δύο χρόνια και «άφησε πίσω χιλιάδες εκκρεμότητες, στοιβαγμένους φακέλους, απαρχαιωμένο εξοπλισμό και λογισμικά, υποστελέχωση και αδυναμία συντονισμού, και γενικότερα μια εικόνα απαξίωσης που προκάλεσαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις έως το 2019 και η οποία δεν άξιζε στον ιστορικό φορέα μας», κάτι που αναγνωρίστηκε και χαιρετίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους.

«Χρειάστηκαν πολλές παρεμβάσεις και αλλαγές για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, που είχε διαμορφώσει μια αντίληψη ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει», τόνισε ο κ. Τσαγκαρόπουλος και πρόσθεσε: «Όχι μόνο άλλαξε, αλλά κάποιες από τις παρεμβάσεις αυτές πέτυχαν τόσο που αξιοποιήθηκαν σαν πρακτική και στην αντίστοιχη προσπάθεια που έκανε ο ΕΦΚΑ». Για να συμπληρώσει: «Κομβικός για την αλλαγή αυτή είναι ο ρόλος του Κωστή Χατζηδάκη, που στην μακρόχρονη πολιτική του πορεία  έχει αποδείξει ότι διαθέτει την αναγκαία πολιτική βούληση και τόλμη».

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε ο Διοικητής του Ν.Α.Τ. στο προσωπικό του Ταμείου, λέγοντας: «Πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας δεν είναι άλλοι από τους υπαλλήλους του Ν.Α.Τ. Αν σήμερα είμαστε εδώ, έχοντας λύσει το πρόβλημα. το χρωστάμε πρωτίστως σε αυτούς. Άλλωστε είμαστε όλοι εδώ πρωτίστως για αυτούς και αξίζουν για την προσπάθεια τους το θερμό χειροκρότημα όλων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.