Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H Ελλάδα στο πρώτο πλάνο της Βαλκανικής αγοράς | Greek Tourism Workshow...

H Ελλάδα στο πρώτο πλάνο της Βαλκανικής αγοράς | Greek Tourism Workshow – “Road Show” 09/02/2023

Ραγδαία άνοδος αναμένεται στην Ελλάδα από την βαλκανική τουριστική αγορά το 2023. Σύμφωνα με τους γνώστες της αγοράς, έχει ήδη διαπιστωθεί διάθεση αναρρίχησης του αριθμού των οδικών αφίξεων σε ποσοστό άνω του 40% σε σχέση με το 2022 κυρίως από τις αγορές της Σερβίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Κάτι τέτοιο άλλωστε κατέδειξε και το Road Show που διοργάνωσε η Tourism Media & Events στις τρεις χώρες που ήδη προαναφέρθηκαν με τη ζήτηση για τον προορισμό Ελλάδα να είναι εξαιρετικά υψηλή.

Στο ίδιο πλαίσιο καταγράφηκε πρόθεση επαύξησης τόσο των schedule καθώς και των charter πτήσεων από την Ρουμανία, την Σερβία προς διάφορους προορισμούς της χώρας μας.

Ειδικότερα στο 1o σταθμό του “Road Show” | Greek Tourism Workshop της Tourism Media & Events, που έλαβε χώρα  στο Βελιγράδι στις 26 Ιανουαρίου, με τιμώμενη Περιφέρεια, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, συμμετείχαν 15 τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα οι οποίες πραγματοποίησαν πάνω από 310 B2B συναντήσεις με τους κορυφαίους tour operators και τουριστικούς πράκτορες από το Βελιγράδι. Υπογραμμίζεται ότι στις 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε press dinner με σκοπό την προβολή της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία, κα Μαρία Λεβαντή, o Διευθυντής της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας κ. Aleksandar Senicic, o Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γενικός Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου κ. Miodrag Popovic και o Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αθανάσιος Τσώνης  

Εν συνεχεία, στις 31 Ιανουαρίου το “Road Show” ταξίδεψε στη Ρουμανία και πιο συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι όπου 42 τουριστικοί πράκτορες και Tour Operators της χώρας έκαναν ουσιαστικές επαφές με 13 Έλληνες συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων ήταν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης καθώς και τουριστικές επιχειρήσεις από διαφορετικούς προορισμούς της Ελλάδας. Διενεργήθηκαν περίπου 320 συναντήσεις συνολικά, ενώ την προηγούμενη της εκδήλωσης προηγήθηκε press dinner όπου προβλήθηκε το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία, κα Σοφία Γραμματά και ο Διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Ρουμανία κ. Γιώργος Σταφιλάκης. 

Τελικός σταθμός του Greek Tourism Workshop της TME στα Βαλκάνια αποτέλεσε η Βουλγαρία όπου στη Σόφια στις 6 Φεβρουαρίου συμμετείχαν υπήρχαν 19 ελληνικές συμμετοχές μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Διενεργήθηκαν πλέον των 410 συναντήσεων οι οποίες προσέδωσαν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αποτελέσματα για την Ελλάδα.  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και με την ομιλία του Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια κ. Δημήτρη Μίχα, του εκπροσώπου του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας, Mr. Georgi Alipiev, της προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Βουλγαρίας (ABTTA), κας. Dimitrina Goranova, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Αθανάσιου Τσώνη, καθώς και την κα Μαριάννα Λιάσκου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.