Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Alpha Bank: Για 5η συνεχή χρονιά στο Bloomberg Gender-Equality Index (GEI)

Alpha Bank: Για 5η συνεχή χρονιά στο Bloomberg Gender-Equality Index (GEI)

Η Alpha Bank, πιστή στη δέσμευσή της για την προώθηση των ίσων ευκαιριών και του σεβασμού της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο και στο επιχειρείν, εντάχθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στον διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg GenderEquality Index (GEI). Η Alpha Bank ήταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που συμπεριλήφθηκε στον Δείκτη, και μία από τις 5 ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτόν, σε σύνολο 418 οργανισμών παγκοσμίως.

Η σταθερή παρουσία της Τράπεζας στον Δείκτη, επισφραγίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει ο Όμιλος στα θέματα Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης, με στόχο την ενίσχυση μίας εργασιακής κουλτούρας που προωθεί τη διαρκή ενδυνάμωση των Εργαζομένων, τη μισθολογική ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης και την ισότιμη αξιολόγηση και επιβράβευση.


Η επικέντρωση της
Alpha Bank στη γυναικεία ενδυνάμωση αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι, το 2022, το ποσοστό αντιπροσώπευσης των γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ξεπέρασε το 30%.

Παράλληλα, αξίζει
να σημειωθεί ότι, σήμερα, οι γυναίκες αποτελούν το 62% και το 56% των Εργαζομένων σε επίπεδο Ομίλου και στην Ελλάδα, αντίστοιχα, ενώ το 57% των στελεχών σε Διευθυντικές και άλλες θέσεις ευθύνης στον Όμιλο είναι γυναίκες.

Η
Chief Human Resources Officer του Ομίλου, Φραγκίσκη Μελίσσα δήλωσε: «Για εμάς στην Alpha Bank, η Διαφορετικότητα, η Ισότητα και η Συμπερίληψη αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουμε την Τράπεζα του Αύριο και είμαστε περήφανοι για την αναγνώριση που λαμβάνουμε όσον αφορά στη γυναικεία ενδυνάμωση».

Δέσμη δράσεων για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα
mentoring, η Alpha Bank υποστηρίζει ενεργά τις γυναίκες σε κάθε στάδιο της ζωής και της καριέρας τους. Στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, το 2022, η Alpha Bank σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Women Do Business, διοργάνωσαν το Leadership Academy for Women Leaders, μία τρίμηνη Διαδικτυακή Ακαδημία Ενδυνάμωσης με τη συμμετοχή 30 γυναικών διευθυντικών στελεχών του Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας. Παράλληλα, οι δύο οργανισμοί δημιούργησαν και μία τρίμηνη Διαδικτυακή Ακαδημία Ενδυνάμωσης και

Επιχειρηματικότητας
, όπου 30 πρώην Εργαζόμενες της Alpha Bank, εκπαιδεύτηκαν στο πώς να δημιουργήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι, αφετηρία των εσωτερικών δράσεων γυναικείας ενδυνάμωσης, αποτέλεσε το πρόγραμμα
A.W.A.R.E. (Alpha Women. Authentic, Resilient, Empowered), το οποίο η Τράπεζα θέσπισε το 2021 και μετεξελίχθηκε στα επιμέρους προγράμματα Trading Alpha Brains και SheforHe.

Bloomberg GenderEquality Index (GEI)

Ο Δείκτης Ισότητας Φύλων Bloomberg GenderEquality Index (GEI), είναι ένας από τους εγκυρότερους διεθνώς σε θέματα ισότητας των φύλων και περιλαμβάνει σήμερα 418 επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο. Αξιολογεί εισηγμένες εταιρείες από όλους τους τομείς της οικονομίας και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές πληροφόρησης για τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, με κριτήρια που αφορούν σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG), τα οποία αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.