Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΙΣΝ | Οι εγγραφές για το SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος...

ΙΣΝ | Οι εγγραφές για το SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) άνοιξαν

Όπως ενδεχομένως ήδη γνωρίζετε από προηγούμενες ανακοινώσεις μας, το φετινό SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία και πραγματοποιείται στις 20-23 Ιουνίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference και των Διαλόγων του ΙΣΝ που διοργανώνονται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD (incubator for Media Education and Development) θα μιλήσουμε ανοιχτά για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε. Και σας θέλουμε όλους εκεί, όχι απλώς ως θεατές αλλά ως ενεργούς συνομιλητές. Θέλουμε να ακουστεί κάθε ερώτημα, κάθε άποψη, κάθε αντίρρηση, κάθε φωνή.

Αναλυτικότερα, στο SNF Nostos Conference με τη συμμετοχή ειδικών από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο, θα συζητήσουμε παραδείγματα από προσπάθειες της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων*, που υλοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ. Καθώς επίσης, τρόπους και πρακτικές για την ενίσχυση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και φροντίδας για όλους.

Στη συνέχεια, θα συζητήσουμε, μεταξύ άλλων, για θέματα όπως την κανονικοποίηση της βίας και την επίδρασή της στα παιδιά, την ανισότητα στην πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, την επιδημία της μοναξιάς και τις συνέπειές της, το ψυχικό τραύμα σε γυναίκες και παιδιά που έχουν πέσει θύματα trafficking και πολλά άλλα.

Μαζί μας θα είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Goldie Hawn, η οποία πέρα από τη διεθνή καριέρα της στην υποκριτική, εδώ και δεκαετίες έχει αφιερωθεί στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας των παιδιών. Συγκεκριμένα, μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού MindUP, του οποίου είναι Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος, προσπαθεί, από το 2003, να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία σε σχολεία, οικογένειες αλλά και σε κοινότητες, που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν «την απαραίτητη ψυχική ανθεκτικότητα για το σχολείο αλλά και για ολόκληρη τη ζωή τους».

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν επίσης επιστήμονες και ειδικοί από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, όπως μεταξύ άλλων, οι (σε αλφαβητική σειρά): Έφη Βαγενά, Καθηγήτρια Βιοηθικής ETH Zürich, Ruth Faden, Ιδρύτρια, Ινστιτούτο Βιοηθικής Berman του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Nicole Hockley,  Συνιδρύτρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Sandy Hook Promise, David Hogg, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, March For Our Lives, Harold Koplewicz, Ιδρυτικός Πρόεδρος & Ιατρικός Διευθυντής, Child Mind Institute, Sunitha Krishnan, Επικεφαλής και Συνιδρύτρια Prajwala, Sander Markx, Διευθυντής Ψυχιατρικής Ακριβείας, Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, Γιώργος Μόσχος, πρώην Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα, Διευθυντής του Προγράμματος Νεανικής Συμμετοχής, Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, Mike Nikonchuk, Διευθυντής Προγράμματος «Τραύμα & Βίαιες Συγκρούσεις», Beyond Conflict, Olayinka Olusola Omigbodun,  Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Πρύτανης, University of Ibadan College of Medicine, Νιγηρία, Marisol Orihuela, Κλινική Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής, Yale Law School, Madeline Singas, Αναπληρώτρια Δικαστής, New York State Court of Appeals, Amanda Ryan-Smith, Eπικεφαλής Ανάπτυξης, The Trevor Project, και Van Yu, Επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής, Center for Urban Community Services, Janian Medical Care.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος του SNF Nostos Conference βρίσκεται υπό διαμόρφωση και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στις ώρες, ημέρες και αίθουσες που θα πραγματοποιηθούν οι εκάστοτε συζητήσεις.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν θα μείνουμε μόνο στις συζητήσεις. Θα τρέξουμε στον αγώνα SNF Nostos Run, θα απολαύσουμε και θα συμμετάσχουμε σε καλλιτεχνικά προγράμματα θα μοιραστούμε εμπειρίες, και θα ζήσουμε δυνατές συναυλιακές στιγμές στο Release Athens X SNF Nostos.

*Η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων υλοποιείται σε συνεργασία με το ChildMindInstitute στη Νέα Υόρκη και φορείς και επαγγελματίες του εθνικού συστήματος υγείας, με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
21-23 Ιουνίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ώρα προσέλευσης.

#snfnostos

snfnostos.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.