Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου 2023 «Σύγχρονες Ιαπωνικές Ταινίες»

Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου 2023 «Σύγχρονες Ιαπωνικές Ταινίες»

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Japan Foundation και με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας JT International Hellas, διοργανώνει το Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου 2023 από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2023 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Περιοδεύοντος Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών» του Japan Foundation και περιλαμβάνει τέσσερις ταινίες από τον σύγχρονο ιαπωνικό κινηματογράφο. Πρόκειται για μια συλλογή έργων σκηνοθετών με ισχυρή παρουσία στη βιομηχανία του σύγχρονου ιαπωνικού κινηματογράφου και με ιδιαίτερα διακριτά σκηνοθετικά χαρακτηριστικά. Όλες οι ταινίες, παραγωγής 2019 και 2020 (με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους), προβάλλονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του στις 16 Φεβρουαρίου με την προβολή της ταινίας Voices in the Wind του Nobuhiro Suwa. Στη συνέχεια, από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου θα προβληθούν οι ταινίες My Sweet Grappa Remedies, One night και I Never Shot Anyone.

Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα προβολών, ενώ για πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια μπορείτε απευθυνθείτε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Σας περιμένουμε όλους!

Διάρκεια: Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
 
Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος Αθήνα) 

Διοργάνωση: Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, The Japan Foundation

Υποστήριξη : JT International Hellas  

Χορηγός Επικοινωνίας: International New York Times- Kathimerini Newspaper English Edition

 
Πρόγραμμα Προβολών

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου
19:30   Voices in the Wind  (Nobuhiro Suwa  2020/139’)

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου
19:00   My Sweet Grappa Remedies  (Akiko Ooku 2019/107’)
21:30   One night (Kazuya Shiraishi  2019/123’) 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
19:00   Voices in the Wind  (Nobuhiro Suwa  2020/139’)

22:00 I Never Shot Anyone(Junji Sakamoto 2020/100’) 
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
19:00   One night (Kazuya Shiraishi  2019/123’)
21:30   My Sweet Grappa Remedies  (Akiko Ooku 2019/107’)
 
 

Voices in the Wind    |     Kaze no Denwa

Σκηνοθεσία: Nobuhiro SUWA (2020/ 139’)

Κοινωνικό δράμα εμπνευσμένο από έναν υπαρκτό τηλεφωνικό θάλαμο (The Ρhone of the wind), τον οποίο εγκατέστησε το 2011 ο Itaru Sasaki, σχεδιαστής κήπων, στον εξωτερικό χώρου του σπιτιού του στην πόλη Otsuchi. Μετά τον σεισμό και το τσουνάμι στην περιοχή Tohoku, πολίτες από όλη τη χώρα επισκέφθηκαν αυτόν τον τηλεφωνικό θάλαμο για να «συνομιλήσουν» με συγγενείς και φίλους που χάθηκαν.

Η σκηνοθεσία είναι του Nobuhiro SUWA, γνωστού και για την ταινία “Le Lion Est Mort Ce Soir”, με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό Jean-Pierre Léaud.

2018: Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής – 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου,

<Υπόθεση>

Η Haru (Serena MOTOLA) έχασε την οικογένειά της στον σεισμό και το τσουνάμι στην περιοχή Tohoku και ζει με τη θεία της στην Hiroshima. Από εκεί ξεκινάει ένα ταξίδι επιστροφής στη γενέτειρά της, το Otsuchi. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι πληγές της μαλακώνουν, καθώς συναντά διάφορους ανθρώπους και εισπράττει την καλοσύνη τους.

Πρωταγωνιστούν: Serina MOTOLA   Hidetoshi NISHIJIMA    Toshiyuki NISHIDA Tomokazu MIURA

 

My Sweet Grappa Remedies     |    Amai osake de ugai

Σκηνοθεσία: Akiko OOKU (2019, 107’)

Βασισμένη πάνω σε σενάριο του Jiro (μέλος του stand-up ντουέτου Sissonne) και σε σκηνοθεσία της Akiko OOKU της οποίας το “Tremble All You Want” κέρδισε το βραβείο κοινού στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Tokyo, η ταινία αναφέρεται στη ζωή μιας ανύπαντρης γυναίκας, η οποία καταγράφει στο ημερολόγιό της την καθημερινότητά της για ένα χρόνο και πέντε μήνες.

<Υπόθεση>

Η 40χρονη Kawashima Yoshiko (Yasuko MATSUYUKI) είναι ανύπαντρη και εργάζεται ως υπάλληλος. Καταγράφει μικρές λεπτομέρειες στο ημερολόγιό της και είναι πιο χαρούμενη όταν περνάει χρόνο με τον συνάδελφό της Wakabayashi (Haru KUROKI). Ωστόσο, κάποια στιγμή αρχίζει να τρέφει ρομαντικά αισθήματα για τον Okamoto (Hiroya SHIMIZU), έναν καινούριο συνάδελφο είκοσι τέσσερα χρόνια νεότερό της.

Πρωταγωνιστούν: Yasuko MATSUYUKI    Hana KUROKI    Hiroya SHIMIZU

 

One Night    |     Hitoyo

Σκηνοθεσία : Kazuya SHIRAISHI   

(2019, 123’)

Κινηματογραφική μεταφορά του πιο γνωστού έργου της θεατρικής ομάδας KAKUTA, με επικεφαλής τον θεατρικό συγγραφέα Yuko KUWABARA, που επανασυνδέει τον σεναριογράφο Izumi TAKAHASHI (“The Devil’s Path”) με τον σκηνοθέτη Kazuya SHIRAISHI (“The Blood of Wolves”, “Sea of Revival”). Παίζουν καταξιωμένοι ηθοποιοί, όπως ο Takeru SATO στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μαζί με τους Ryohei SUZUKI και Mayu MATSUOKA.

<Υπόθεση>

Μια νύχτα, η μοίρα μιας μητέρας και των τριών παιδιών της εκτροχιάζεται μετά την τραγωδία που πλήττει την οικογένεια. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από το κοινό τραυματικό παρελθόν, ο καθένας ακολουθεί διαφορετικό δρόμο στη ζωή, για να ξανασμίξουν και πάλι 15 χρόνια αργότερα. Φορτωμένοι με εσωτερικές συγκρούσεις και σύγχυση, η οικογένεια παλεύει να αναβιώσει τους μεταξύ δεσμούς της. Πώς θα αντιμετωπίσουν το αναπόφευκτο πεπρωμένο τους και τι τους περιμένει;

Πρωταγωνιστούν:Takeru SATO, Ryohei SUZUKI,    Mayu MATSUOKA, Yuko TANAKA

 

I Never Shot Anyone    |    Ichido mo uttemasen

Σκηνοθεσία: Junji SAKAMOTO (2020, 100’)

Μαφιόζικη κωμωδία μυστηρίου υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Junji SAKAMOTO (“Another World”), σε πρωτότυπο σενάριο του Shoichi MARUYAMA (“Detective Story”). Στην ταινία εμφανίζονται πολλοί βετεράνοι ηθοποιοί, όπως οι Renji ISHIBASHI, Kaori MOMOI και Ittoku KISHIBE, προσθέτοντας στην ατμόσφαιρα στοιχεία του ιαπωνικού κινηματογράφου του παρελθόντος. Επιλέχθηκε για το τμήμα Panorama του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης.

<Υπόθεση>

Ο Susumu ICHIKAWA (Renji ISHIBASHI) έχει αποκτήσει τη φήμη θρυλικού εκτελεστή. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι ένας συγγραφέας που πολεμά να επιβιώσει αναλαμβάνοντας δουλειές εκτελεστών τις οποίες πλασάρει σε έναν πραγματικό δολοφόνο, μόνο και μόνο για να συγκεντρώσει στοιχεία και λεπτομέρειες για τα σκληροτράχηλα μυθιστορήματά του. Όμως, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες καθώς καταλήγει ο ίδιος σε μια λίστα εκτελεστών.

Πρωταγωνιστούν: Renji ISHIBASHI Kaori MOMOI Ittoku KISHIBE Koichi SATO Etsuji TOYOKAWA

 
 
Είσοδος: 3 Ευρώ (για κάθε προβολή)
 
Πληροφορίες Εισιτηρίων:  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 
Τηλ. 210 341 8550 
 
Γενικές Πληροφορίες
Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Πολιτιστικό Τμήμα: Τηλ. 210 6709901
e-mail website   Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.