Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας: προς επίλυση η απόδοση στην τοπική κοινωνία εκτάσεων στους...

Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας: προς επίλυση η απόδοση στην τοπική κοινωνία εκτάσεων στους λιμένες Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας

Ολοκληρώθηκε ο επανακαθορισμός αιγιαλού-παραλίας που είχε ζητήσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας για τους μικρότερους λιμένες που υπάγονται στη δικαιοδοσία του, συγκεκριμένα το καταφύγιο τουριστικών σκαφών (μαρίνα) Συβότων και τα αλιευτικά καταφύγια Πλαταριάς και Σαγιάδας. Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί προϋπόθεση ώστε να είναι σε επόμενη φάση εφικτή η απόδοση στην τοπική κοινωνία εκτάσεων στα λιμάνια αυτά οι οποίες δεν εξυπηρετούν λιμενικές λειτουργίες.

Ο επανακαθορισμός της χάραξης αιγιαλού και παραλίας έρχεται ως αποτέλεσμα της προτεραιότητας που απέδωσε από την αρχή της θητείας της η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην «εξυγίανση» των παραπάνω λιμένων. Είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής τους αδειοδότησης και λειτουργίας και η νομιμοποίηση των μη αδειοδοτημένων επί χρόνια προσχώσεων, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που έχει επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ, τμήματα των λιμένων Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας στα οποία δεν αναπτύσσονται λιμενικές δραστηριότητες θα εξαιρεθούν από τις προς παραχώρηση εκτάσεις στον Προτιμητέο Επενδυτή (κοινοπραξία υπό τον Όμιλο Grimaldi) ώστε να είναι εφικτό να αποδοθούν έπειτα από το Ελληνικό Δημόσιο στην τοπική κοινωνία. Οι ίδιες διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται σύντομα για τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας και αφορούν εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Αθανάσιος Πορφύρης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για την εξυγίανση και απόδοση των τμημάτων και στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας,στο πλαίσιο των αναγκών του Λιμένα αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αγαστή συνεργασία τους και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερες θετικές εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.