Home Δήμοι Δήμος Αθηναίων και ΕΤΑΔ υπέγραψαν σύμβαση για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου...

Δήμος Αθηναίων και ΕΤΑΔ υπέγραψαν σύμβαση για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Γουδή

Υπογράφηκε η σύμβαση με την Ε.Τ.Α.Δ. με την οποία ο δήμος αναλαμβάνει την αξιοποίησή του ακινήτου

Κ. Μπακογιάννης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στον αθλητισμό με συμπράξεις που εξασφαλίζουν την αποτελεσματική εκμετάλλευση χώρων προς όφελος των Αθηναίων» 

Π. Μπαλωμένος: «Προετοιμαζόμαστε για τη συνολική αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Γουδή σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων»

Ένα εμβληματικό ακίνητο της Αθήνας, το Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή περνά στη φάση της αξιοποίησης προς όφελος των κατοίκων της πρωτεύουσας, ως αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Δ.). Με σύμβαση, που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Παναγιώτης Μπαλωμένος, η Ε.Τ.Α.Δ. εκμισθώνει στον Δήμο Αθηναίων τμήμα του περιβάλλοντος χώρου του Ολυμπιακού Κέντρου και την Κεντρική Αγωνιστική Αρένα του Ολυμπιακού Κέντρου με μικτό εμβαδό γηπέδου περίπου 8,5 στρεμμάτων (8.385,67 τ.μ.).

Η ποδοσφαιρική αρένα στο Γουδή, διαθέτει κερκίδα 840 θέσεων και βάσεις φωτισμού, ενώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις που αποκτά ο Δήμος περιλαμβάνεται κι ένα γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου, διαστάσεων 5×5. Με τη χρήση των δύο γηπέδων αναμένεται να δοθεί σημαντική “ανάσα” στους αθλητές, αλλά και σε όσους αγαπούν την άθληση. Παράλληλα, η απόκτηση τους θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των υπολοίπων εγκαταστάσεων που διαθέτει ο Δήμος, προσφέροντας τόσο στις ομάδες όσο και στους δημότες της Αθήνας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν περισσότερες ώρες για ποιοτική άθληση και παιχνίδι σε ασφαλείς χώρους.

Πλέον, ο δήμος αναλαμβάνει να αξιοποιήσει σταδιακά τον χώρο ως πόλο αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μία πολύτιμη διέξοδο στους κατοίκους της Αθήνας, που θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν σε έναν σημαντικό αστικό χώρο πράσινου.

Ο κ. Μπακογιάννης σε δήλωσή του, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε: «Η νέα γενιά και οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας αποτελούν ένα ζωντανό, δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας που «διψά» για σύγχρονους και ελκυστικούς χώρους άθλησης. Είμαστε χαρούμενοι, διότι βήμα βήμα, με σχέδιο και επιμονή, αφενός αναβαθμίζουμε τις υφιστάμενες υποδομές, αφετέρου μεγαλώνουμε τον κατάλογο των ποδοσφαιρικών γηπέδων που έχουν ανάγκη οι Αθηναίοι. Η συνεργασία με την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου στο Γουδή αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την ισχυρή μας πρόθεση να συμπράξουμε με όλους τους φορείς, προκειμένου να αξιοποιήσουμε ανεκμετάλλευτους χώρους, προς όφελος των Αθηναίων».

Με την προσθήκη του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον «κατάλογο» των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αθηναίων, περισσότερα από δέκα σωματεία που αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν έναν νέο αθλητικό χώρο, ο οποίος με τις προωθούμενες παρεμβάσεις των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου θα αναβαθμιστεί περαιτέρω και θα εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές αθλητικό κέντρο.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλωμένος, ανέφερε: «Στο πλαίσιο της βέλτιστης αξιοποίησης των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ προχωρήσαμε στην υπογραφή αυτής της Σύμβασης. Το χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ, εκτός από τον μεγάλο αριθμό ακινήτων που περιλαμβάνει, διαθέτει ακίνητα σε όλη τη χώρα τα περισσότερα από τα οποία απαιτούν σημαντικό έργο ωρίμανσης προτού αξιοποιηθούν. Στο πλαίσιο αυτό και καθώς προετοιμαζόμαστε για τη συνολική αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Γουδή συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να αξιοποιηθούν άμεσα οι αθλητικές χρήσεις που ήδη περιλαμβάνονται σε αυτό».

Ο κ. Μπαλωμένος ευχαρίστησε, μάλιστα, προσωπικά τον κ. Μπακογιάννη για την επίτευξη της συμφωνίας και συμπλήρωσε ότι στόχος πλέον είναι να συνεχιστεί η ευρύτερη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.