Αρχική Αεροπορικά Νέα Το Ελευθέριος Βενιζέλος στα 21,1 εκατομμύρια επιβατική κίνηση για το διάστημα Ιανουαρίου...

Το Ελευθέριος Βενιζέλος στα 21,1 εκατομμύρια επιβατική κίνηση για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, την Τετάρτη σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε πως «Το «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, με την επιβατική κίνηση για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου να διαμορφώνεται σε 21,1 εκατομμύρια, ενώ σε σχέση με το 2019, η συνολική κίνηση για το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου περιορίστηκε, στο -11,65%. Σε επίπεδο πτήσεων η εικόνα είναι καλύτερη, αφού η πτώση σε σύγκριση με το 2019 είναι περιορισμένη, στο -6% περίπου, ποσοστό που αποδεικνύει την προσπάθεια των αεροπορικών εταιρειών να επανέλθουν στην κανονικότητα, προσθέτοντας δρομολόγια.

Σε μηνιαία βάση, η επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας βρίσκεται στο -4% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019, με την κίνηση εσωτερικού να σημειώνει θετικό πρόσημο, εν αντιθέσει με τη διεθνή κίνηση που υπολείπεται ακόμη συγκριτικά με τα προ πανδημίας νούμερα.

Οι πρώτες ενδείξεις για το 2023 είναι ενθαρρυντικές, με τις αεροπορικές εταιρείες να είναι διατεθειμένες να εντάξουν περισσότερες πτήσεις προς την Αθήνα σε σχέση με το 2022. «Προβληματιζόμαστε όλοι για τη ζήτηση που αφορά το αεροπορικό ταξίδι», είπε η Ιωάννα Παπαδοπούλου. «Αναρωτιόμαστε κατά πόσο ο πληθωρισμός, το ενεργειακό κόστος, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα επηρεάσουν τη ζήτηση. Από τον Οκτώβριο αναμενόταν ύφεση σε επίπεδο ζήτησης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, είναι σε καλά επίπεδα και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο χειμώνας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.