Αρχική Γαστρονομία Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ συνέδρια για τον γαστρονομικό και ορεινό τουρισμό

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ συνέδρια για τον γαστρονομικό και ορεινό τουρισμό

 

Η γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής της Λακωνίας, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται για τους ορεινούς προορισμούς της χώρας μας στην μετά-covid εποχή, θα βρεθούν στο επίκεντρο δύο εξειδικευμένων συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Πρόκειται για το 1o Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού Σπάρτης με τίτλο: «Η γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας του Δήμου Σπάρτης» και το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινού Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μετεώρων.

Στο 1o Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού Σπάρτης, που διοργανώνεται αύριο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, θα εξεταστούν η ανάδειξη της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει η περιοχή του Δήμου Σπάρτης και ολόκληρης της Λακωνίας, καθώς και οι προσφορότεροι τρόποι ενσωμάτωσης της γαστρονομίας στον σχεδιασμό του τουριστικού marketing ώστε  μεσοπρόθεσμα η γαστρονομία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου καθιερώνοντάς τον ως ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό με τη δική του ιδιαίτερη σφραγίδα. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν διεθνείς ομιλητές και αναγνωρισμένοι ειδικοί του γαστρονομικού τουρισμού, που θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με το κοινό. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί, επίσης, από live cooking, οινογνωσία και γευσιγνωσία ελαιόλαδου.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινού Τουρισμού θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στην Καλαμπάκα (Δήμος Μετεώρων). Κεντρικό στόχο έχει την ανάδειξη των πολιτικών της εθνικής τουριστικής στρατηγικής για την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, με τη δημιουργία σημαντικών υποδομών, την ενίσχυση του brand name της χώρας και την προώθησή της διεθνώς του ως ανταγωνιστικό, εμπλουτισμένο και ποιοτικά αναβαθμισμένο ορεινό ταξιδιωτικό προορισμό. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων του τουρισμού, ειδικοί επιστήμονες, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ στις θεματικές του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ενότητες Μορφές Ορεινού Τουρισμού, καινοτομία-νέες τεχνολογίες-εκπαίδευση στον Ορεινό Τουρισμό, Ορεινός Τουρισμός και Γαστρονομία-Ευεξία, Ορεινός Τουρισμός και περιβάλλον – φυσικοί πόροι, υποδομές και ανάπτυξη δραστηριοτήτων που συνδέονται με το βουνό, το μέλλον του βιώσιμου τουρισμού κ.ά.