Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά PwC Ελλάδας: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

PwC Ελλάδας: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η PwC Ελλάδας με στόχο τη συνεχή ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, ανακοινώνει την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Η νέα αυτή συνεργασία με το επιφανές Πανεπιστημιακό ίδρυμα, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την εξάλειψη του χάσματος δεξιοτήτων μεταξύ της εκπαίδευσης και της εργασίας.

Σκοπός είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας της PwC Ελλάδας και του ΟΠΑ, αποσκοπώντας στην αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας προς όφελος των φοιτητών, αλλά και των επιχειρήσεων.

Η συνεργασία περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών και ένα κοινό σχέδιο δράσης που αφορούν σε πεδία όπως: η έκθεση των φοιτητών σε case study projects προς επίλυση υπαρκτών επιχειρηματικών προκλήσεων, η διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων για τη βράβευση των διακριθέντων, σεμινάρια προετοιμασίας από στελέχη της εταιρείας προς τους φοιτητές και αποφοίτους για μια επιτυχημένη μετάβαση στην αγορά εργασίας, η διοργάνωση συναντήσεων, ημερίδων εργαστηριακού χαρακτήρα και δράσεων δικτύωσης για την ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των στελεχών της εταιρείας και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριος Μπουραντώνης δηλώνει σχετικά: «Η διεύρυνση των συνεργασιών μας με διακεκριμένους φορείς και επιχειρήσεις αποδεικνύουν την προσήλωση στο στρατηγικό πυλώνα της εξωστρέφειας του πανεπιστημίου και της σύνδεσής του με την αγορά εργασίας. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του ΟΠΑ μόνο οφέλη μπορούν να απολαμβάνουν από τέτοιες σημαντικές συνεργασίες και προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος προσφέροντας αξία σε όλα τα μέρη του οικοσυστήματος της οικονομίας»

Ο Κώστας Περρής, Partner, Consulting Leader της PwC Ελλάδας συμπληρώνει: «Ως απόφοιτος και ο ίδιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου είμαι σε θέση να γνωρίζω το υψηλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο του, για αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτή τη νέα συνεργασία. Οι πυλώνες κοινής δράσης που έχουμε αναπτύξει ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις του σύγχρονου εργασιακού οικοσυστήματος, στις επιχειρηματικές τάσεις και θα δώσουν αξία στην αγορά και το κοινωνικό σύνολο. Μέσω αυτής της σύμπραξης αλλά και με άλλες συνεργασίες τις οποίες θα ανακοινώσουμε σύντομα, επιδιώκουμε την ενδυνάμωση των σχέσεων μας με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη μετάδοση της πολυετούς και σημαντικής εμπειρίας των ανθρώπων της PwC στην επόμενη γενιά ταλέντων. Στόχος μας, οι άμεσα ωφελούμενοι να ανταπεξέλθουν με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εφαρμοσμένη γνώση στις προκλήσεις της αγοράς εργασίας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.