Αρχική Αθλητικά Bike Friendly Forum 2022: Ο ελληνικός ποδηλατικός τουρισμός στο προσκήνιο της Philoxenia...

Bike Friendly Forum 2022: Ο ελληνικός ποδηλατικός τουρισμός στο προσκήνιο της Philoxenia 2022

Σοφία Ζαχαράκη: “Το Υπουργείο Τουρισμού θέλει το σήμα Bike Friendly να είναι και αυτό ένα διαβατήριο το οποίο θα φέρει κάθε προορισμός για να γίνεται πιο δημοφιλής και πιο προσφιλής”.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 το φόρουμ “Bike Friendly Forum” στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” και στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia 2022.

Από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού το “παρών” έδωσε η υφυπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη (στην ενότητα “Το ποδήλατο ως μέσο βιώσιμης ανάπτυξης και κυβερνητική πολιτική”), ενώ γραπτό χαιρετισμό έστειλε ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος τονίζοντας την αξία του ποδηλάτου και δίνοντας συγχαρητήρια στη NatΤour και το Δίκτυο Bike Friendly για τη σημαντική συμβολή τους στην προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, κ. Νίκος Κελαϊδίτης, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση, και η κα Ελένη Παπία, μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Η κα Ζαχαράκη παρακολούθησε στη συνέχεια το πάνελ με τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις των Ελληνικών Ποδηλατικών Ηπειρωτικών Προορισμών με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη, τον επικεφαλής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας κ. Ευάγγελο Κυριακού και τον δήμαρχο Αριστοτέλη, κ. Στέλιο Βαλιάνο. Η υφυπουργός σημείωσε ότι “το υπουργείο θέλει το σήμα Bike Friendly να κοσμεί και να είναι και αυτό ένα διαβατήριο τον οποίο θα φέρει κάθε προορισμός για να γίνεται πιο δημοφιλής και πιο προσφιλής“. Επίσης, ανέλυσε όλες τις συνεργασίες που κάνει το υπουργείο για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού, και τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση και όλα αυτά που θα αναλυθούν είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την πορεία των δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού.

H κα Χριστίνα Αμερικάνου, υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, και μέλος του Γραφείου Τύπου του Υφυπουργείου Αθλητισμού παρουσίασε το θέμα “Ο Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας ως άξονας προώθησης του ποδηλάτου ως μέσο άθλησης, μετακίνησης, ψυχαγωγίας στην ατζέντα του Υφυπουργείου Αθλητισμού“. Παρουσίαση του σήματος “Bike Friendly” έκανε η γενική διευθύντρια κα Βίκυ Καραντζαβέλου της NatTour, ενώ ο επιστημονικός σύμβουλος κ. Χρήστος Πετρέας ανέλυσε το “Γιατί πρέπει να στοχεύσουμε στην αγορά του ποδηλατικού τουρισμού – Δίκτυο Bike Friendly“.

Στο πάνελ με τους Ελληνικούς Ποδηλατικούς Νησιώτικους Προορισμούς συμμετείχε από τον Δήμο Ρεθύμνης η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη, από το Δήμο Κω η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Σέβη Βλάχου, από το Δήμο Σκιάθου ο δήμαρχος κ. Θοδωρής Τζούμας, από το Δήμο Λέρου ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλλιας (online σύνδεση ) και από τον Δήμο Χίου ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Βεργίνας.

Τέλος, στην ενότητα “Ξενοδοχεία και Ποδήλατο” παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές από τα ξενοδοχεία μέλη του δικτύου Bike Friendly, όπως το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια (“Sustainability aspect του ξενοδοχείου και bike friendly certification“), το Sali Boutique Hotel στην Αλεξανδρούπολη (“Το ποδήλατο ως εμπειρία και βίωμα στο ξενοδοχείο: τοπικός πολιτισμός, γαστρονομία, εκπαίδευση, δημιουργία και παιχνίδι“), το Castelli Hotel στη Ζάκυνθο (“Ποδηλατικές περιηγήσεις – αναβαθμίζοντας την εμπειρία της φιλοξενίας“) και το Saraya Resort Hotel στη Λέρο (“Ανακαλύπτοντας τον τόπο με υγιή και οικολογικό τρόπο για όλες τις ηλικίες“).

Το συντονισμό του φόρουμ είχαν οι κ.κ. Μαρία Ακριβού και Βίκυ Καραντζαβέλου

Η διοργάνωση του Bike Forum 2022 έχει στόχο να γίνει θεσμός για το δίκτυο Bike Friendly, φέρνοντας σε επαφή τα μέλη του -δήμους και ξενοδόχους- με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.