Αρχική ΕΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Η πρόεδρος του ΕΚ Roberta Metsola και ο Dario Nardella, δήμαρχος Φλωρεντίας και πρόεδρος του Eurocities, ανακοίνωσαν χθες την εκστρατεία «Γεννήτριες Ελπίδας» για την Ουκρανία.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola και ο Dario Nardella, δήμαρχος Φλωρεντίας και πρόεδρος του Eurocities (το δίκτυο το οποίο συμπεριλαμβάνει περισσότερες από τις 200 μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης) εγκαινίασαν την Τετάρτη την πρωτοβουλία «Γεννήτριες Ελπίδας». Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy. Η εκστρατεία καλεί τις πόλεις να δωρίσουν γεννήτριες και μετασχηματιστές για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να περάσουν τον δύσκολο χειμώνα.

Οι γεννήτριες αυτές θα συμβάλουν στη διατήρηση της λειτουργίας των βασικών εγκαταστάσεων στη χώρα, παρέχοντας ενέργεια σε νοσοκομεία, σχολεία, εγκαταστάσεις ύδρευσης, κέντρα ανακούφισης, καταφύγια, τηλεφωνικούς ιστούς και πολλές άλλες υποδομές.

Ως αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και των συνεχιζόμενων επιθέσεων της σε κρίσιμες μη στρατιωτικές υποδομές, οι οποίες παραβιάζουν το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο, περισσότερο από το μισό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας έχει υποστεί ζημιές ή καταστραφεί, αφήνοντας εκατομμύρια Ουκρανούς χωρίς ρεύμα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ανακοίνωση της εκστρατείας, η πρόεδρος Metsola δήλωσε:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ΕΕ επέδειξαν αξιοσημείωτη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία στο ανθρωπιστικό, στρατιωτικό και οικονομικό μέτωπο. Τώρα χρειάζονται στήριξη στην πράξη για να περάσουν το χειμώνα. Καλώ όλες τις πόλεις, τις κωμοπόλεις και τις περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη να συμμετάσχουν στην εκστρατεία Γεννήτριες Ελπίδας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πραγματικά τη διαφορά.»

Ο κ. Nardella δήλωσε:

«Από την αρχή του πολέμου, το Eurocities έχει συσπειρωθεί για να στηρίξει την Ουκρανία. Στις 19 Αυγούστου υπογράψαμε μνημόνιο στο Κίεβο για τη στήριξη της βιώσιμης ανασυγκρότησης της Ουκρανίας. Τώρα θα συντονίσουμε τις προσπάθειές μας με πάνω από 200 μεγάλες πόλεις καθώς και με εταίρους, κάνοντας με την πρόεδρο Metsola ό,τι μπορούμε για να προσφέρουμε άμεση ανακούφιση στον λαό της Ουκρανίας.

Στην ετήσια συνάντηση της πλατφόρμας συνεργασίας του Eurocities που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε λεπτομερώς την πρωτοβουλία σε περισσότερες από 80 συμμετέχουσες πόλεις. Ως δήμαρχοι, οι συνάδελφοί μου και εγώ γνωρίζουμε τη σημασία των τοπικών υπηρεσιών. Με την έναρξη αυτής της άμεσης πρόσκλησης για δράση ώστε οι πόλεις να ενωθούν και να βοηθήσουν την Ουκρανία με τη δωρεά γεννητριών και μετασχηματιστών, μπορούμε να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί ότι οι πόλεις της Ουκρανίας θα είναι σε θέση να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρέπει να δράσουμε αμέσως. Ο χειμώνας έχει ήδη ξεκινήσει, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και αέριο, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.»

Ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy, δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που οι Ευρωπαίοι και οι θεσμοί τους, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Eurocities, στέκονται σήμερα στο πλευρό της Ουκρανίας για να απαντήσουν στις τρομοκρατικές τακτικές της Ρωσίας κατά αμάχων Ουκρανών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.