Αρχική Δήμοι Στον Βόλο τον Ιούνιο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Σε ποια εγκαίνια θα...

Στον Βόλο τον Ιούνιο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Σε ποια εγκαίνια θα παραστεί

Τον Βόλο θα επισκεφθεί και πάλι στις αρχές Ιουνίου του 2023, 20 χρόνια από την προηγούμενη επίσκεψή του, η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετά από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνατίου και του δημάρχου Αχ. Μπέου που μετέβησαν το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκαν μαζί του στο Επισκοπείο Σηλυβρίας γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση αυτή, κατά την παραμονή του στο Βόλο θα τελέσει τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου, σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση η οποία ήδη προετοιμάζεται, ενώ θα παραστεί και στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, τις οποίες διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, και θα είναι αφιερωμένες στην γενέτειρά του, την Ίμβρο. Οι ακριβείς λεπτομέρειες και οι ημερομηνίες θα καθοριστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψής του ο δήμαρχος Βόλου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας, στην Ανατολική Θράκη, γενέτειρα πόλη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, με την ευκαιρία του επικείμενου εορτασμού της μνήμης του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.