Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η 1η πανελλήνια αξιολόγηση των δραματικών σχολών από τη σπουδαστική τους κοινότητα...

Η 1η πανελλήνια αξιολόγηση των δραματικών σχολών από τη σπουδαστική τους κοινότητα ξεκινά!

Τα nopubitco drama education, ομάδα επαγγελματιών της εκπαίδευσης στις δραματικές τέχνες και της υποκριτικής/ performance από την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ εγκαινίασαν πρόσφατα το www.nopubitco.com – ένα blog για το μέλλον της εκπαίδευσης των δραματικών τεχνών στην Ελλάδα.

Παραμένοντας πιστά στο στόχο τους, ξεκινούν σήμερα την καμπάνια τους για την 1η πανελλήνια αξιολόγηση των ελληνικών δραματικών σχολών από τα μέλη της σπουδαστικής τους κοινότητας σύμφωνα με τις καλύτερες αντίστοιχες πρακτικές που εφαρμόζονται στο εξωτερικό τις τελευταίες δεκαετίες και σε συνεργασία με εξειδικευμένα πρόσωπα στο χώρο της στατιστικής και των data analytics.

Σκοπός της έρευνας είναι να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη  και  ελεύθερης πρόσβασης πλατφόρμα της οποίας τα δεδομένα κάθε χρόνο θα είναι διαθέσιμα δωρεάν στα ενδιαφερόμενα μέρη (σπουδαστική κοινότητα, δραματικές σχολές, media, κ.ά.)

Για μια περίοδο δύο μηνών, τα άτομα που σπουδάζουν σήμερα σε ελληνικές δραματικές σχολές θα κληθούν να απαντήσουν μια σειρά ερωτημάτων με σκοπό τη βελτίωση της σπουδαστικής τους εμπειρίας και την παροχή ενημέρωσης/βοήθειας σε άτομα που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν υποκριτική στο μέλλον.

Ταυτόχρονα οι δραματικές σχολές θα μπορούν να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι, τι κάνουν καλά και τι χρειάζεται να αλλάξουν ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, την ουσία της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης καθώς και τις προσδοκίες της νέας γενιάς των εκπαιδευόμενών τους ηθοποιών.

Σήμερα, σύμφωνα με το site του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, λειτουργούν στη χώρα μας 26 Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης (2 κρατικές και 24 ιδιωτικές).

Οι σπουδές στις δραματικές σχολές παραμένουν αδιαβάθμητες ενώ η λειτουργία και ο έλεγχός τους αγγίζουν συχνά τα όρια μιας γκρίζας ζώνης που δεν επιτρέπει την εξέλιξη και την ουσιαστική αναβάθμισή τους.

Η έρευνα πραγματοποιείται με τις κατάλληλες δικλίδες ώστε να προστατευτεί η ανωνυμία των συμμετεχόντων και να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων της.

Τα άτομα που θέλουν να λάβουν μέρος στην έρευνα μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ.

Στη συνέχεια θα βρουν στο προσωπικό τους email τη φόρμα της αξιολόγησης όταν ολοκληρωθεί η καμπάνια ενημέρωσης.

Λίγα λόγια για τα nopubitco drama education και το nopubitco.com

«Οι nopubitco δεν θέλουμε να βλέπουμε άτομα σε αδιέξοδα και στρυμωγμένα σε κάθε είδους ετερόφωτες γωνίες. Αγαπάμε τις δραματικές τέχνες. Πιστεύουμε στην εκπαίδευση. Και έχουμε ακούσει τις φωνές που θέλουν μια πραγματική αλλαγή και όχι άλλη μια επικεφαλίδα, δυο τρία φλας και μερικά post επιτυχίας στα social.

Στόχοι μας για την επόμενη πενταετία είναι:

·       Να μοιραστούμε με απλό και ειλικρινή τρόπο όλη την απαραίτητη πληροφορία που αφορά το πλαίσιο λειτουργίας των δραματικών σχολών στην Ελλάδα.

·       Να καταγράψουμε τις παθογένειες, να προτείνουμε μελετημένους τρόπους εξέλιξης.

·       Να ξεκινήσουμε έναν ουσιαστικό και συμπεριληπτικό διάλογο που θα έχει ως αποτέλεσμα μια αντικειμενική αξιολόγηση αυτών των σχολών σε ζητήματα που αφορούν τη διοίκησή τους, το διδακτικό τους προσωπικό, τις εγκαταστάσεις τους, το εκπαιδευτικό τους περιεχόμενο, την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων τους και τον σεβασμό απέναντι στην διαφορετικότητα, μεταξύ άλλων σημαντικών ζητημάτων.

·       Να φιλοξενήσουμε όλες τις φωνές. Ακόμα και εκείνες που θα σταθούν αντιπαραγωγικά απέναντί μας. Κατανοούμε τον φόβο απέναντι στην αλλαγή ή την ροπή προς τον δικαιωματισμό, δεν σκοπεύουμε να «πνίξουμε» ή να μην ακούσουμε τις φωνές που μπορούν να βοηθήσουν, από όπου και αν προέρχονται. Αυτές είναι πρακτικές που δεν χωρούν σε κανένα μέλλον πια.

·       Να φιλοξενήσουμε πρόσωπα – παραδείγματα και νέα για το μέλλον του επαγγέλματος και της εκπαίδευσης σε αυτό, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.