Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΟΤ: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το ετήσιο συνέδριο της Selectour στην...

ΕΟΤ: Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το ετήσιο συνέδριο της Selectour στην Αθήνα

Celestyal Cruises

Δ. Φραγκάκης: «Φέρνουμε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών πρακτόρων της Γαλλίας»

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022 το 12ο συνέδριο της γαλλικής Selectour. Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση που διοργανώνει το κορυφαίο δίκτυο ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Γαλλίας, με καλεσμένους τους επικεφαλής του δικτύου και τα διευθυντικά στελέχη μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, αλυσίδων ξενοδοχείων, μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, δημοσιογράφους και ειδικούς του τουρισμού από τη Γαλλία. Το ετήσιο συνέδριο της Selectour είναι σημείο αναφοράς για την ελίτ της γαλλικής τουριστικής αγοράς, μιας αγοράς ιδιαίτερα σημαντικής για τον ελληνικό τουρισμό.

Ο ΕΟΤ στηρίζει την σημαντική αυτή πρωτοβουλία και την αξιοποιεί προκειμένου να παρουσιάσει και να προωθήσει, μεταξύ άλλων, τον ελληνικό χειμερινό τουρισμό στους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της γαλλικής αγοράς. Παράλληλα, στοχεύει να προβάλλει την Αθήνα, που θα βρεθεί για 4 ημέρες στο επίκεντρο του γαλλικού τουριστικού ενδιαφέροντος, ως τον ιδανικό ευρωπαϊκό προορισμό city break. Με πρωτοβουλία του ΕΟΤ δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στις 13 Περιφέρειες της χώρας μας να πάρουν μέρος στο συνέδριο της Selectour με δικά τους περίπτερα. Οι Περιφέρειες θα έχουν τη σημαντική ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να προωθήσουν τους ξεχωριστούς προορισμούς τους στους εκπροσώπους της γαλλικής αγοράς. 

Με αφορμή το συνέδριο της Selectour στην Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης επισημαίνει: «Η διοργάνωση του εμβληματικού συνεδρίου της Selectour στην Αθήνα, με περισσότερους από 500 σύνεδρους από τον χώρο του γαλλικού τουρισμού, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της γαλλικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τη σεζόν και να  υποδεχόμαστε Γάλλους ταξιδιώτες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Δίνουμε, παράλληλα, την ευκαιρία στις Περιφέρειες της χώρας μας να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα τους, με τη συμμετοχή τους στις εργασίες του συνεδρίου. Στον ΕΟΤ προχωράμε με στρατηγικές συνεργασίες και είμαστε βέβαιοι ότι το δίκτυο της Selectour θα αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο στον στόχο μας να πετύχουμε ένα τουριστικό μοντέλο που αναπτύσσεται με υπευθυνότητα κι έχει στον πυρήνα του τις τοπικές κοινωνίες». 

Στο πλαίσιο των εργασιών του γαλλικού συνεδρίου θα συζητηθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα του τουριστικού κλάδου, τα αποτελέσματα του 2022, οι νέες προκλήσεις αναφορικά με τα θέματα επάρκειας και κόστους ενέργειας, καθώς επίσης και οι πράσινες πολιτικές και πρωτοβουλίες για ένα αειφόρο τουριστικό μοντέλο. Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται επίσης πολιτιστικές και γαστρονομικές δραστηριότητες προκειμένου οι Γάλλοι σύνεδροι να ανακαλύψουν το σύγχρονο γοητευτικό πρόσωπο της ελληνικής πρωτεύουσας. Σημειώνεται ότι επίσημος προσκεκλημένος του 12ου Συνεδρίου της Selectour είναι ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας Jean Castex, ο οποίος θα δώσει διάλεξη στην Αθήνα. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.