Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Autohellas: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της «HR Automóveis» (Hertz Franchisee) Πορτογαλίας

Autohellas: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της «HR Automóveis» (Hertz Franchisee) Πορτογαλίας

Διπλασιασμός του κύκλου εργασιών της διεθνούς δραστηριότητας του Ομίλου

Η AUTOHELLAS ανακοινώνει ότι την 01.10.2022 ολοκληρώθηκε η εκτέλεση της από 01.08.2022 συμφωνίας για την εξαγορά του 85,60% (συνολικά του 90% συμπεριλαμβανομένων 4.4% ιδίων μέτοχων) της πορτογαλικής εταιρείας «HR Aluguer de Automóveis S.A (HR), η οποία αποτελεί (από το 1998) το δικαιοδόχο (franchisee) της Hertz International στην Πορτογαλία, σε συνέχεια της από 02.08.2022 ανακοίνωσης.

Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας
HR Automóveis Πορτογαλίας αφορά στη βραχυχρόνια

ενοικίαση αυτοκίνητων (
RAC) καθώς και τη μεταπώληση τους, με τη χρήση των σημάτων Hertz και Thrifty, με μέγεθος στόλου 6.000 αυτοκίνητα. Επιπλέον, η εταιρεία κατέχει το σήμα δικαιόχρησης της Hertz για τις Αζόρες και την Ανγκόλα μέσω διακαιοδόχων (subfranchisees) εισπράττοντας καθαρό έσοδο από διακαιώματα χρήσης (royalties). Η HR Automóveis Πορτογαλίας απασχολεί 270 άτομα προσωπικό, ενώ ο κύκλος εργασιών για το 2022, εκτιμάται να κυμανθεί μεταξύ 75εκ.80εκ. ευρώ. Το τίμημα εξαγοράς του 90% ήταν 31.5εκ. ευρώ, ενώ υπό προϋποθέσεις κερδοφορίας για τη περίοδο 202224 μπορεί να αυξηθεί συνολικά κατά 7.5εκ. ευρώ επιπλέον.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς καθιστά την
HR Automóveis Πορτογαλίας τη μεγαλύτερη θυγατρική της Autohellas στο εξωτερικό. Η προσθήκη της διπλασιάζει το κύκλο εργασιών του Ομίλου στο εξωτερικό από ενοικίαση αυτοκινήτων, συγκριτικά με το σύνολο της δραστηριότητας σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρου, Σερβία, Μαυροβουνίου και Κροατία, που δραστηριοποιείται ήδη από τα προηγούμενα χρόνια. Σημειώνεται ότι, με δεδομένη την ολοκλήρωση της συναλλαγής την 01.10.2022, συμβολή στα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου για το 2022 θα έχει μόνο ο κύκλος εργασιών του τέταρτου τριμήνου της HR Automóveis.

Πέρα από την μεγέθυνση του Ομίλου, στόχος της συναλλαγής είναι, η ανάπτυξη συνεργειών με κοινές επενδύσεις σε τεχνολογία, η αυξημένη αγοραστική δύναμη αλλά και η ενισχυμένη πρόσβαση στα δίκτυα διανομής του τουριστικού προϊόντος της Νότιας Ευρώπης. Εξαιρετικά σημαντική είναι και η προσθήκη έμπειρων και ικανών στελεχών της
HR στην ευρύτερη ομάδα της Autohellas. Στα επόμενα χρόνια είναι προτεραιότητα η αύξηση των επιλογών ανάπτυξης των στελεχών του Ομίλου με απασχόληση σε διαφορετικές χώρες, βοηθώντας και την περαιτέρω εξέλιξη της εμπειρίας και της αποδοτικότητας τους για τον Όμιλο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.