Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 9th CORPORATE GOVERNANCE CONFERENCE

9th CORPORATE GOVERNANCE CONFERENCE

9th CORPORATE GOVERNANCE CONFERENCE

H Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου θα πραγματοποιήσει το 9ο Συνέδριο Εταιρικής Διακυβέρνησης, στις 31 Οκτωβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

H θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

ΤΑ ESG ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Πώς επηρεάζουν τα πρόσφατα κριτήρια ESG, όπως αυτά διαμορφώνονται από το ισχύον εθνικό και ενωσιακό πλαίσιο, την πρόσβαση των επιχειρήσεων και οργανισμών στη βιώσιμη χρηματοδότηση.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι βελτιώσεις που έχουν διαπιστωθεί στις δομές και τη λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων, η σημασία της διαδοχής και πώς μπορεί να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά τους ακόμη περαιτέρω σε μια εποχή Πράσινης Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

ΠΩΣ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Πώς η εφαρμογή ενός πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης προσθέτει αξία: α) στις Λειτουργικές Μονάδες των επιχειρήσεων και των οργανισμών (πρώτη γραμμή) με έμφαση στις Μονάδες Πληροφορικής, Ανθρώπινου Δυναμικού και Οικονομικών και β) στις Δομές και Μονάδες του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου (δεύτερη και τρίτη γραμμή) δηλαδή την Κανονιστική Συμμόρφωση, τη Διαχείριση Κινδύνων και τον Εσωτερικό Έλεγχο.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Οι εξελίξεις που αναμένονται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και πώς θα επηρεάσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Το υφιστάμενο πλαίσιο των αξιολογήσεων ποιότητας (Quality Benchmarking).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.