Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ 4o ΔΙΕΘΝΕΣ KALAMATA DANCE CUP! ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ...

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ 4o ΔΙΕΘΝΕΣ KALAMATA DANCE CUP! ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές – χορευτές κάθε ηλικίας δίνουν ραντεβού στην Καλαμάτα, για το 4ο Διεθνές Κύπελλο Χορού στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Ένα υπερθέαμα χορού και καλλιτεχνικής έκφρασης, με πάνω από 1.500 παραστάσεις χορού, θα «στηθεί» στο  Δημοτικό κλειστό «Τέντα» Καλαμάτας στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2022. Ο λόγος για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών Χορού KALAMATA DANCE CUPBeyond Limits που επιστρέφει πιο εντυπωσιακό από κάθε άλλη φορά, με δυναμικό ‘Dance Challenge Πρωτάθλημα’ καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ.

Συμμετέχοντες ηλικίας από 3 έως 73 ετών, σε διάφορα είδη χορού, από κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας, και από 11 χώρες συμμετοχής θα δώσουν χρώμα και λάμψη στη φετινή διοργάνωση, η οποία προμηνύεται μοναδική, έχοντας το σύνθημα «Visit Kalamata to dance» και επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η Καλαμάτα είναι η «Πόλη του Χορού». 

Έκλεισε το νέο ισχυρό πάνελ της Κριτικής Επιτροπής που αποτελείται από 38 διακεκριμένους διεθνείς Κριτές χορού του Διαγωνισμού, μεγάλα ονόματα του χώρου, επαγγελματίες ταλαντούχους χορογράφους στο σύγχρονο χορό αλλά και στο λάτιν, αστέρες της τηλεοπτικής show biz και όχι μόνο! Οι εγγεγραμμένοι έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις περσινές συμμετοχές, με τους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πρώτο πλάνο, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο χοροαθλητισμός έχει πλέον αποτελέσει μία από τις δημοφιλέστερες μορφές άθλησης για μικρούς και μεγάλους στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη και εμείς συμβάλουμε ενεργά στη διάδοση του. Η Καλαμάτα σε πρώτο πλάνο, δίνει το δυναμικό της παρόν καθώς αποτελεί αναμφισβήτητα μια μεγάλη χορευτική καλλιτεχνική δύναμη. 

Είναι η επιβράβευση της συντονισμένης προσπάθειας μέσα από συνέργειες που γίνεται από το διοργανωτή φορέα τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΚαλαμάταςDance Challenge’ και την PolisArt Κοιν.Σ.επ., καθώς φέτος το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Καλαμάτας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Και αυτή τη χρονιά, ο Δήμαρχος της Καλαμάτας κος Θανάσης Βασιλόπουλος αγκαλιάζει ένθερμα τη διοργάνωση του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού, έχοντας αξιολογήσει τα πολλαπλά οφέλη που το φεστιβάλ χορού KDC προσφέρει στην πόλη καθώς και την εγχώρια αλλά και διεθνή αναγνωρισιμότητα της πόλης της Καλαμάτας. Σημαντική η δωρεά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο πολύτιμο έργο του Συλλόγου, που συμβάλλει στα έξοδα συμμετοχής των προσκεκλημένων χορευτών ατόμων ΑΜΕΑ για την καταπολέμηση των διακρίσεων. 

Πάνω από 5 ξενοδοχεία και πολλαπλά λοιπά καταλύματα θα φιλοξενήσουν και φέτος τους καλλιτέχνες χορευτές και τον κόσμο του Kalamata Dance Cup απ’ όλα τα μέρη, με λεωφορεία αλλά και με πολλά ΙΧ να καταφτάνουν στην Καλαμάτα για να συμμετέχουν στο μεγάλο αγώνα χοροαθλητισμού. Με χαρά λοιπόν αναμένουμε και την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το Φεστιβάλ που συνδυάζει τέχνη, αθλητισμό και τουρισμό στο πλαίσιο του πολιτιστικού – αθλητικού τουρισμού. 

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρέχουν στο φεστιβάλ προϊόντα ή υπηρεσίες, να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατόν με τη διοργάνωση τηλ: +306932426008 ή kalamatadancecu2019@gmail.com  

Πληροφορίες και εγγραφές θα βρει κανείς στην επίσημη Ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://www.kalamatadancecup.com/ Οι θεατές μπορούν να προμηθευτούν κουπόνι εισόδου και ηλεκτρονικά από την viva.gr https://www.viva.gr/tickets/dance/4th-kalamata-dance-cup-1/?fbclid=IwAR3LKKQKlrh2tAVQpha-OdC5AVudChvArj0SFdE-wBMDil3KZGaAe7WCcs4  προκειμένου να απολαύσουν τα χοροδράματα ΑΜΕΑ, τα κοινωνικά χοροθεάματα, το χορευτικό υπερθέαμα με χορευτικά σχήματα και Performers, καθώς και διάσημες προσωπικότητες του χορού, κορυφαίους πρωταθλητές αθλητικού χορού που θα βρεθούν για 1η φορά στην Ελλάδα και στην Καλαμάτα και οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο μεταμορφωμένο χορευτικό παρκέ της ‘Τέντας’.

Η είσοδος είναι δωρεάν για μαθητές δημοτικού και  Α.Μ.Ε.Α. 

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην Συνέντευξη Τύπου παρουσία Δημάρχου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 12:00.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.