Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πραγματοποίηθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου 

Πραγματοποίηθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου 

Η Σοφία Ζαχαράκη στην Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αναβύσσου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, ο καθιερωμένος αγιασμός, το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2022, στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου .

Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου αποτελεί την συνέχεια της ιστορικής Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΣΤΕ) Πάρνηθας και της Κηφισιάς από το 1959, η οποία μεταστεγάστηκε στο πρώτο βιοκλιματικό κτίριο, που σχεδίασε ο γνωστός Αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης, το 1984.

Καθηγητές, προσωπικό της σχολής και σπουδαστές υποδέχτηκαν τους προσκεκλημένους και τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις της σχολής.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου

Ο Πέτρος Φιλίππου στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στις μαθήτριες, στους μαθητές και στο διδακτικό προσωπικό εξήρε την προσφορά της Σχολής στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και συνεχάρη την διευθύντρια Χαρά Κοβούση για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχει.

«Κρατάτε το μέλλον της βαριάς βιομηχανίας της χώρας στα χέρια σας. Ο τουρισμός είναι ο κλάδος με την μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ και ταυτόχρονα δίνει εξαιρετικές ευκαιρίες για επαγγελματική απασχόληση και ανέλιξη σε μια περίοδο με πολλά εργασιακά αδιέξοδα», σημείωσε ο Π. Φιλίππου. «Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και οι διακεκριμένοι διδάσκοντες θα σας δώσουν όλα εκείνα τα εχέγγυα που θα σας μετατρέψουν σε σπουδαία και περιζήτητα στελέχη. Το μέλλον σας ανήκει», κατέληξε. 

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη παραβρέθηκε στον αγιασμό της Τουριστικής σχολής Αναβύσσου

Η Υφυπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και την πρόσκληση να συμμετέχει στον αγιασμό, ευχήθηκε σε όλες και όλους καλή πρόοδο και εποικοδομητική χρονιά, με επιστροφή στην κανονικότητα και νέες προκλήσεις στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, τον τρόπο διδασκαλίας, τις ψηφιακές δράσεις κλπ.

Η κα Ζαχαράκη μίλησε εγκάρδια προς τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ενώ μέσα από τις δηλώσεις που έκανε, στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο πρόγραμμα η «Φιλοξενία ΜΟΥ» του Υπουργείου Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, που απευθύνεται σε παιδιά 2ας και 3ης δημοτικού και το οποίο ήδη από την φετινή χρονιά γίνεται διαθέσιμο για το σύνολο των δημοτικών σχολείων της χώρας στο πλαίσιο των Εργαστηρίων  Δεξιοτήτων.

Όπως δήλωσε η Υφυπουργός Τουρισμού «Το νέο πρόγραμμα η «Φιλοξενία ΜΟΥ» στα δημοτικά είναι η πρώτη κίνηση, για αλλαγή της νοοτροπίας, για αναβάθμιση όλων των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την φιλοξενία στην κοινή συνείδηση, ιδιαίτερα των μικρότερων παιδιών. Στα μεγάλα παιδιά, είναι πολύ πιο σημαντικό, το νοιώθετε εσείς εδώ, πως, ότι αναπτύσσετε ως δεξιότητες και ως στάση ζωής είναι μέσα από το σχολείο…..Πρώτη φορά λοιπόν το πρόγραμμα «Φιλοξενία ΜΟΥ». Αλλά και μια τεχνική βοήθεια μισό εκατομμύριο από τηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή, για πρακτική αναβάθμιση όλων των Τουριστικών σχολών».

Ο αγιασμός της πρώτης ημέρας έδωσε στην Υφυπουργό την ευκαιρία να μιλήσει για «το καινοτόμο υλικό του συγκεκριμένου προγράμματός, ειδικά ανεπτυγμένο για την αξιοποίησή του από τους νεαρούς μαθητές, το οποίο στοχεύει στην ενεργό εμπλοκή και την διαδραστική γνωριμία των μικρών μαθητών με τις αρχές και τις μεθόδους της επιχειρηματικότητας, την  έννοια της φιλικής προς το περιβάλλον τουριστικής ανάπτυξης καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας και δημιουργίας που κρύβει ο χώρος. Ταυτόχρονα, οι μαθητές, όπως τόνισε, θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν στην πράξη τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα της χώρας μας, τις ξεχωριστές ομορφιές του κάθε τόπου, τον πολιτισμό και την παράδοσή του καθώς και την αξία τους. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η συνειδητοποίηση της μοναδικότητας κάθε γωνιάς της πατρίδας μας καθώς και της ευθύνης για την προστασίας της. Παράλληλα, εμπεδώνεται με τον καλύτερο τρόπο η αρχή του σεβασμού απέναντι σε διαφορετικούς πολιτισμούς και λαούς ως θεμέλιο τόσο της φιλοξενίας όσο και της ταυτότητάς μας».

Η διευθύντρια της σχολής κα Χαρά Κοβούση

Η διευθύντρια της σχολής κα Χαρά Κοβούση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μας ανέφερε τα εξής «Όταν αναπτύσσουμε το ένα κομμάτι του Τουρισμού απαιτούμενο είναι να έχουμε και καλά εκπαιδευμένους επαγγελματίες τουρισμού. Αυτός είναι ο στόχος της Σχολής μας και κάνουμε ότι μπορούμε για να το επιτύχουμε!  Η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, πρέπει να πλαισιώνεται από Καλούς Επαγγελματίες. Πρέπει να πούμε ότι σε αυτήν την προσπάθειά μας έχουμε σήμερα αρωγό το αρμόδιο υπουργείο και την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη που υποστηρίζει το έργο που γίνεται στη Σχολή και έχει στην έννοια της τους σπουδαστές μας».

Τον αγιασμό παρακολούθησαν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Σαρωνικού Γιάννης Κυριακόπουλος και Ηλίας Πατσιαούρας, ο εντεταλμένος τομεάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, ο πρόεδρος του FEDHatta Λύσανδρος Τσιλίδης, από το Υπουργείο Τουρισμού η Ελένη Νικολάου, ο πρόεδρος της Ένωσης αρχιμαγείρων Αττικής Κωνσταντίνος Μουζάκης και πολλοί άλλοι.

Μετά από τον αγιασμό και τους χαιρετισμούς των επισήμων οι σπουδάστριες και σπουδαστές της σχολής παρουσίασαν και μια σύντομη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.