Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΟΠ_Forum Τουρισμού Υγείας , Πάτρα 2 Οκτωβρίου 2022

ΤΟΠ_Forum Τουρισμού Υγείας , Πάτρα 2 Οκτωβρίου 2022

 

Με ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα  ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022  η συνεδρία για τον Τουρισμό Υγείας, στα πλαίσια του Forum Υγείας 1-3 Οκτωβρίου, που διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών σε συνεργασία με την Εφημερίδα “Σύμβουλος Επιχειρήσεων” και πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με την συμμετοχή επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων των τομέων υγείας και τουρισμού.

Στην εν λόγω συνεδρία εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από την κα Μαρία Αργυροπούλου ΕΔΙΠ του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα ” Τουρισμός Υγείας. Η χρήση και τα εργαλεία μάρκετινγκ”, την κα Άννα Μαστοράκου ,  Α΄ Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, με θέμα “Η σύζευξη των κλάδων υγείας και φιλοξενίας ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού υγείας”, τον Δρ. Κων/νο Μαρινάκο, Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Επίκ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με θέμα “Τάσεις και προοπτικές ανάπτυξης τουρισμού υγείας στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος” και την κα Μαρία Φράγκου , Φυσικοθεραπεύτρια, Συντονίστρια του Επιστημονικού Τμήματος “Αθλητικής Φυσικοθεραπείας” και Εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με θέμα “Ιατρικό τουρισμός-Φυσικοθεραπεία”,  ενώ πολύ ουσιαστικές ήταν οι παρεμβάσεις των  εκπροσώπων επαγγελματικών και  επιστημονικών φορέων.

Κατά τις εργασίες της συνεδρίας εξετάστηκαν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης τουρισμού υγείας στις δύο Περιφέρειες , μεταξύ των οποίων οι νέες τάσεις που έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία στους ταξιδιώτες υγείας, οι καθοριστικοί παράγοντες ενίσχυσης του τουρισμού υγείας από πλευράς ζήτησης και προσφοράς, οι παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους σε ανταγωνιστικούς προορισμούς για τουρισμό υγείας, η ανάπτυξη του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου κυρίως στο τμήμα του Ιατρικού Τουρισμού τόσο σε διεθνές όσο και σε ελληνικό περιβάλλον και η διασφάλιση ποιότητας και πιστοποίησης υπηρεσιών υγείας μια φιλοξενίας. 

Ο Τουρισμός Υγείας, λόγω των έντονων δημογραφικών αλλαγών που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο μέλλον και των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, αποτελεί μια διαρκώς αυξανόμενη δυνητική αγορά σε  παγκόσμιο επίπεδο, την οποία οι εμπλεκόμενοι με την αναπτυξιακή διαδικασία φορείς θα πρέπει να εντάξουν στην μελλοντική περιφερειακή τους στρατηγική καθιστώντας τις δύο Περιφέρειες ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς προορισμούς τουρισμού υγείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.