Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. Στέφανου Βλαστού στη Θεσσαλονίκη στο...

Επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. Στέφανου Βλαστού στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ

Στέφανος Βλαστός: Έχουμε καταστεί ως ΕΤΑΔ αξιόπιστοι συνομιλητές για  τους επενδυτές και τους Έλληνες φορολογούμενους

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 86ης  Διεθνούς Έκθεσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Βλαστός παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού, περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, πραγματοποίησε συναντήσεις με θεσμικούς φορείς, επισκέφτηκε ακίνητα της Εταιρείας στη συμπρωτεύουσα και συμμετείχε σε σειρά εκδηλώσεων και ημερίδων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ. 

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ παραβρέθηκε στο ετήσιο συνέδριο του Thessaloniki Metropolitan Summit, παρουσία του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, ενώ συμμετείχε στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Υπερταμείο στο πάνελ με τίτλο «H εξέλιξη του Real Estate στην Ελλάδα: προκλήσεις και προοπτικές». Ο κ. Βλαστός επεσήμανε ότι παρά τις στρεβλώσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Εταιρεία, λόγω της συγχώνευσης τεσσάρων διαφορετικών εταιρειών σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΤΑΔ λειτουργεί ως καταλύτης της ευρύτερης οικονομίας μέσα από την αξιοποίηση των ακινήτων της και την αποτελεσματική διαχείριση των Επιχειρηματικών της Μονάδων, επιλύοντας συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών και στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης για ισχυρή ανάπτυξη. 

Υπογράμμισε, επίσης, πως σε συνεργασία με το Υπερταμείο μέσα από μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών γίνεται προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο της Εταιρείας, ενώ αναφερόμενος στην επίλυση των σύνθετων και περίπλοκων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΤΑΔ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Εταιρεία λειτουργεί θεσμικά και λύνει γόρδιους δεσμούς με στόχο το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον και όχι το συμφέρον ορισμένων ολίγων.

Σχετικά με τον διαγωνισμό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο κ. Βλαστός διευκρίνισε πως πέρα από την επιτυχή έκβαση και την πώληση του ακινήτου της ΕΤΑΔ «καταφέραμε να προσελκύσουμε σοβαρούς επενδυτές παγκοσμίου βεληνεκούς, να αποδείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές και για τους επενδυτές και για τους φορολογούμενους πολίτες, όπως στην περίπτωση των Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ, της Ακτής Βουλιαγμένης, όπου καταφέραμε να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία με πολύ καλά έσοδα και ανταποδοτικότητα,  αλλά και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού όπου για πρώτη φορά από το 1978 κατέστη θετικό, όσον αφορά τα έσοδα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΑΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση ακινήτων της ΕΤΑΔ στην Βόρεια Ελλάδα, όπως στο σχέδιο αξιοποίησης του εμβληματικού Κυβερνείου, αλλά και στη στρατηγική της Εταιρείας να αξιοποιήσει ακίνητα της για αναπτύξεις ΑΠΕ, όπως στα φωτοβολταϊκά, αιολικά και υδροηλεκτρικά έργα, αλλά και στον πρωτογενή τομέα μέσα από την αξιοποίηση αγροτικών εκτάσεων.  

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου συμμετείχε, τέλος, στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας και του Προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου υπό τον συντονισμό των δημοσιογράφων Νίκου Φιλιππίδη και Βασίλη Κανέλλη.

«Είχαμε μία πολύ καλή χρονιά για όλη την ανεφοδιαστική αλυσίδα, για όλα τα ξενοδοχεία», σημείωσε ο κ. Βλαστός, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΤΑΔ μέσα από την αξιοποίηση των τουριστικών της ακινήτων, αλλά και τη λειτουργία τουριστικών Επιχειρηματικών Μονάδων σε όλη την Ελλάδα. «Πέραν της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας είμαστε και επιχειρηματίες. Διαχειριζόμαστε μία περιουσία, όπως είναι τα χιονοδρομικά. Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και τους προετοιμασμένους. Ο Παρνασσός, ήταν στα 3 εκατ. τζίρο, αλλά όταν αναλάβαμε εμείς πήγε στα 5 εκατ. ευρώ και απογειώθηκε. Ήταν μία καλή χρόνια για τον χειμερινό τουρισμό και αυτό μας έδειξε την τάση και για τους επόμενους μήνες» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ως προς τα Ξενία ανέφερε ότι έχουν κατά βάση δημοπρατηθεί και ότι στόχος της ΕΤΑΔ είναι η προσέλκυση σοβαρών επενδυτών, ώστε μέσα από τις κατάλληλες αλλαγές να καταστούν ελκυστικά και βιώσιμα, ενώ ιδιαίτερη μνεία στη διάρκεια της συζήτησης έγινε στις προοπτικές ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού, με τον κ. Βλαστό να επισημαίνει την ανάγκη διαμόρφωσης του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, της βελτίωσης των υποδομών και της ανάληψης πρωτοβουλιών από την αγορά. Σημείωσε, επίσης, ότι στόχος της ΕΤΑΔ είναι οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού, τις οποίες και διαχειρίζεται, να αποτελέσουν προπομπό αυτής της νέας προσπάθειας. 

Στο περιθώριο της παρουσίας του στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ ο κ. Βλαστός είχε συνάντηση εργασίας και με τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, στη διάρκεια της οποίας τα δύο μέρη είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας τους να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση ακινήτων της ΕΤΑΔ.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η παραχώρηση με αντάλλαγμα προς το Δήμο ακινήτων της ΕΤΑΔ που είχαν μείνει επί έτη αναξιοποίητα και στάσιμα, με σκοπό αφενός τη δημιουργία χώρου logistics με την από κοινού ιδιωτικοοικονομική συνεκμετάλλευσή τους με το Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης (50%-50%), αφετέρου τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου για τις ανάγκες των δημοτών. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.