Αρχική Δήμοι Με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε ο Δήμαρχος...

Με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ υποδέχθηκε σήμερα (09/09) το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Κατά τη συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στους μακραίωνους δεσμούς που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Γαλλία, ενώ μίλησε και για τη δυναμική της πόλης.
«Η Θεσσαλονίκη αναπτύσσεται, αλλάζει, βελτιώνεται», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας γνωστό ότι συζήτησε με τον Πρόεδρο Ολάντ ζητήματα που αφορούν τη σημασία που έχει η σχέση της Θεσσαλονίκης με τις αδελφοποιημένες γαλλικές πόλεις αλλά και για τη σπουδαιότητα που έχει η παρουσία γαλλικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη. «Για το ζήτημα αυτό και ο Πρόεδρος Ολάντ δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει, ώστε οι γαλλικές εταιρείες να γίνουν ακόμη περισσότερες. Δεσμεύτηκε ακόμη να συμβάλει στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της Θεσσαλονίκης στο κομμάτι της γαστρονομίας, καθώς και εκεί υπάρχουν πολλά κοινά πεδία μεταξύ Γαλλίας και Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την προσφορά του Φρανσουά Ολάντ.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας υπήρξαν πάντα στενές», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ προσθέτοντας: «Με την παρουσία μου στη Θεσσαλονίκη μπόρεσα να διαπιστώσω στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη στενή σχέση της πόλης με τη Γαλλία, όπως για παράδειγμα στοιχεία στην αρχιτεκτονική της πόλης. Διαπίστωσα ακόμη τη ζωντανή παρουσία της Γαλλίας μέσα και από το σχολείο της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής, όπου πολλά παιδιά μπορούν να φοιτούν και να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Σημαντικές είναι οι σχέσεις και οι δεσμοί και στο επίπεδο του πολιτισμού».
Ο κ. Ολάντ, εξάλλου, σημείωσε: «Διαβεβαίωσα τον Δήμαρχο πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, ώστε η παρουσία των γαλλικών εταιριών στην πόλη να γίνει πιο έντονη και σημαντική. Μέσα από δράσεις πολιτισμού και μέσω της γαστρονομίας θα φροντίσουμε να ενημερωθούν οι Γάλλοι για τις αξίες αυτής της πόλης και να την επισκέπτονται πιο συχνά».

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας μίλησε και για την ενεργειακή κρίση, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές και τους δήμους, ώστε οι συνέπειες των νέων εξελίξεων να μην αποδειχθούν πολύ σκληρές για τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους».
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης χάρισε στον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας τρία λευκώματα, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του δώρισε στον Κωνσταντίνο Ζέρβα το τελευταίο βιβλίο του, λέγοντάς του ότι είναι ο πρώτος που το λαμβάνει.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος και η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Σαντρίν Μουσέ. Κατά την άφιξή του στο Δημαρχείο τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.