Αρχική Αεροπορικά Νέα Η American Airlines αγοράζει 20 υπερηχητικά αεροσκάφη από την Boom Supersonic

Η American Airlines αγοράζει 20 υπερηχητικά αεροσκάφη από την Boom Supersonic

Overture Boom Supersonic

Η American Airlines συμφώνησε στην αγορά έως και 20 αεροσκαφών Overture από την κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Boom Supersonic. 

Η American Airlines έχει επίσης τη δυνατότητα να αγοράσει επιπλέον τζετς, καθένα εκ των οποίων μπορεί να μεταφέρει από 65 έως 80 επιβάτες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η American Airlines έχει επίσης τη δυνατότητα να αγοράσει επιπλέον τζετς, καθένα εκ των οποίων μπορεί να μεταφέρει από 65 έως 80 επιβάτες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το Overture, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, αναμένεται να φτάσει ταχύτητες Mach 1,7 ή περίπου 1.300 mph, δηλαδή περίπου διπλάσια από την τελική ταχύτητα των ταχύτερων σημερινών εμπορικών αεροσκαφών της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του Boeing 747.

Σημειώνεται ότι το τετρακινητήριο αεροσκάφος Overture μπορεί να πετάξει από το Μαϊάμι στο Λονδίνο σε λιγότερο από πέντε ώρες, μειώνοντας το χρόνο πτήσης των σχεδόν εννέα ωρών μεταξύ των δύο προορισμών περίπου κατά το ήμισυ.

Το Overture, που έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί πλήρως με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα ή μείγμα, θα βγει από το εργοστάσιο της Boom στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας το 2025, ενώ θα ακολουθήσουν δοκιμαστικές πτήσεις το 2026.

Ετσι η αμερικανική αεροπορική θα μειώσει από το 2029 το χρόνο των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων σχεδόν στο μισό.

Πέρυσι, η United Airlines Holdings συμφώνησε να αγοράσει 15 αεροσκάφη Boom Overture, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν ορισμένες απαιτήσεις ασφάλειας, λειτουργίας και βιωσιμότητας. Παρόμοιο όρο περιλαμβάνει επίσης και η συμφωνία της American Airlines. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.