Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΑΜΕΣΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΣΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ...

ΑΜΕΣΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΣΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Ανακοίνωση ΠΑΣΕΝΤ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,  

Άμεση ήταν η αντίδραση και η κινητοποίηση του ΠΑΣΕΝΤ, όταν εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προσπάθεια  μεθόδευσης ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς και πρακτόρευσης, containers για μη εφαρμογή του πλαισίου της  κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που υπογράφει ο ΠΑΣΕΝΤ με την ΔΝΕ. 

Οι καταγγελίες ανέφεραν, ότι εκ μέρους της εταιρείας ζητήθηκε από τους εργαζόμενους, η τροποποίηση με την  υπογραφή τους, της ατομικής συμβάσεως εργασίας, (λόγω αποχώρησης της εταιρείας από την εργοδοτική  οργάνωση, στην οποία ήταν μέλος), με ταυτόχρονη μεταφορά τους ως προς τους όρους αμοιβής και εργασίας  στην Εθνική Γενική ΣΣΕ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου:  

  • Με Ανακοίνωση γνωστοποίησε και κατήγγειλε την ενέργεια 
  • Προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να παρθούν άμεσα μέτρα για να αποτραπεί και να ανακληθεί η ενέργεια της εταιρείας 
  • Συναντήθηκε με την επιχείρηση, όπου και ζητήθηκε να σταματήσουν κάθε ενέργεια η οποία στερείτε  νομιμότητας 

Στη τριμερή συνάντηση, που έγινε στην επιθεώρηση εργασίας του Πειραιά, μετά από την ανταλλαγή των  απόψεων και τις τοποθετήσεις των μερών, υπογράφτηκε το πρακτικό της συνάντησης, όπου: 

Η επιθεώρηση εργασίας δήλωσε ότι ο νόμος ορίζει ότι ο εξαναγκασμός σε υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας  δεν επιτρέπεται και τυχόν καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω μη υπογραφής της δίνεται να χαρακτηριστεί ως  καταχρηστική, επομένως άκυρη. 

Η εταιρεία δήλωσε ότι αφενός μεν αρνείται ότι απείλησε τους εργαζόμενους με εξαναγκασμό υπογραφής της  τροποποίησης της ατομικής συμβάσεώς τους και δήλωσε ότι δεν προτίθεται να αλλάξει και να μεταβάλει άμεσα ή  μελλοντικά τους υφιστάμενους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων της επιχείρησης. 

Επομένως οι ατομικές συμβάσεις εργασίας όλων των εργαζομένων ισχύουν στο σύνολο τους ως  έχουν και δεν τροποποιούνται. 

Ο ΠΑΣΕΝΤ δήλωσε ότι μετά την αποδοχή των παρατηρήσεων και δηλώσεων του σε σχέση με την προσφυγή και  μετά την διαπίστωση και δήλωση ότι δεν τροποποιούνται και δεν αλλάζουν οι όροι αμοιβής και εργασίας των  εργαζομένων, αποδέχεται ότι δεν υπήρξαν απειλές δεχόμενος τις αιτιάσεις της εταιρείας και συμφωνεί με το  κείμενο. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,  

Το σωματείο μας ήταν είναι και θα είναι παρόν και εγγυητής των αμοιβών μας και των εργασιακών  μας σχέσεων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.