Αρχική Διεθνή Villa Le Blanc by Gran Meliá: Το πρώτο Grand Luxury ξενοδοχείο στη...

Villa Le Blanc by Gran Meliá: Το πρώτο Grand Luxury ξενοδοχείο στη Μινόρκα ανοίγει τις πόρτες του στα τέλη Ιουλίου

– Πολυτέλεια 5* και βιωσιμότητα στο προσκήνιο

Το brand Gran Meliá εγκαινιάζει στο τέλος Ιουλίου, το νέο του πολυτελές απόκτημα, σηματοδοτώντας το 15ο άνοιγμα ξενοδοχείων του παγκοσμίως. Το Villa Le Blanc αποτελεί ένα πρότυπο φιλοξενίας το οποίο συμβαδίζει με τις ρυθμιστικές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο αναφορικά με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας όσο και για το μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα στην ατμόσφαιρα.  Το ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια και σουίτες μεγέθους έως 130 τ.μ., τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και μοναδικό design, ενώ διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα. Οι γαστρονομικές επιλογές που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης είναι εμπνευσμένες από την κουζίνα της Μινόρκας προσφέροντας εξαιρετικά και νόστιμα πιάτα.  

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην παραλία Santo Tomás και φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του ένα σύγχρονο κέντρο ευεξίας και spa που λειτουργεί από τη γαλλική εταιρεία Anne Semonin, καθώς και χώρους εστιάσης που προσφέρουν μοναδικές γεύσεις από την τοπική και τη μεσογειακή κουζίνα. Τα μενού επιμελούνται τα εμβληματικά εστιατόρια S’Amarador και Cru, με επικεφαλής τον Joan Canals, που έχει μεταφέρει την κουζίνα του διάσημου εστιατορίου Ulises στο Villa Le Blanc.

Το Villa Le Blanc, το πολυτελές 5άστερο resort, που διαχειρίζεται η Gran Meliá, αναμένεται να ανοίξει σε λίγες μόνο εβδομάδες. Το συγκεκριμένο θα είναι το τελευταίο μέλος των Leading Hotels of the World αλλά και το μοναδικό high-end ξενοδοχείο στη Μινόρκα. Τόσο η φιλοσοφία του γύρω από τη βιωσιμότητα όσο και η ονειρεμένη του τοποθεσία το καθιστούν έναν ιδανικό προορισμό για τις πιο ξέγνοιαστες διακοπές στη Μεσόγειο.  

Το Villa Le Blanc Hotel βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στην παραλία Santo Tomás, στην ακτή Migjorn, στα μισά του δρόμου μεταξύ Mahón και Ciutadella. Η τοποθεσία του αποτελεί ορμητήριο για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν όλα τα πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα της Μινόρκα, που ανακηρύχθηκε ως νήσος ιδιαίτερης βιόσφαιρας από την UNESCO το 1993.

Η ανακαίνιση του παλιού Sol Beach House Hotel, που τώρα φιλοξενεί το Villa Le Blanc Hotel, πραγματοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Álvaro Sans συνδυάζοντας τον απλό και μοντέρνο σχεδιασμό με τις πολυτελείς λεπτομέρειες. Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 159 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 14 Premium και 86 Supreme δωματίων. Η Penthouse Suite, η Swim-Up Master Suite και η Προεδρική Σουίτα προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα από μοναδικές ανέσεις, καθώς και προνομιακή θέα στη θάλασσα που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει από το μπαλκόνι του και την ιδιωτική πισίνα. Όλοι οι χώροι έχουν σχεδιαστεί με βάση τη μεσογειακή νησιωτική αρχιτεκτονική για αυτό και οι χρωματισμοί είναι κυρίως λευκό και μπλε τόσο στις βεράντες όσο και στους εσωτερικούς χώρους. 

Ο Álvaro Sans, αρχιτέκτονας της Villa Le Blanc από το στούντιο ASAH, αναφέρει: «Η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία της Villa Le Blanc ήταν η αρχιτεκτονική των νησιωτικών χωριών. Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις καμάρες της Μινόρκας και στους ασβεστωμένους τοίχους που αποτελούν χαρακτηριστικό των σπιτιών της περιοχής. Από τεχνική άποψη, διατηρήθηκαν τα παραδοσιακά πλακάκια, τα οποία χρησιμοποιούνται ανέκαθεν στη Μινόρκα για την καταπολέμηση των βροχερών χειμώνων και τα οποία είναι πάντα βαμμένα λευκά ώστε να αντανακλούν τη ζέστη το καλοκαίρι».

Οι χώροι εστίασης του ξενοδοχείου αποτίουν φόρο τιμής στα τοπικά προϊόντα, ενώ στα διάφορα εστιατόριά του όλα τα πιάτα της εκλεκτής κουζίνας είναι φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά που προμηθεύονται οι σεφ από τις φάρμες του νησιού.

Το Menorcan S’Amarador Restaurant στην πόλη Ciutadella έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια θαλασσινών στο νησί. Έχει γίνει γνωστό παγκοσμίως τόσο για την πολύ προσεγμένη κάβα του, η οποία διαθέτει περισσότερα από εκατό εκλεκτά κρασιά, όσο και για τη συνεργασία του με τοπικούς παραγωγούς και ιχθυοπώλες για τη δημιουργία νόστιμων πιάτων με ρύζι, μπισκότα θαλασσινών αλλά και με φρέσκα ψάρια. Ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα των Βαλεαρίδων Νήσων είναι ο κόκκινος αστακός. 

Στον πρώτο όροφο του Villa Le Blanc, στη βεράντα με θέα την απέραντη θάλασσα, το S’Amarador προσφέρει ένα μενού-αφιέρωμα στην κουζίνα του “μητρικού εστιατορίου” στην Ciutadella. Το εστιατόριο έχει υιοθετήσει μέσα από σύγχρονη ματιά μεγάλο μέρος των παραδόσεων που είχαν οι τοπικές ψαροταβέρνες που βρίσκονταν παλιά σε όλη την περιοχή του λιμανιού. 

Εκτός από το S’Amarador, ο Joan Canals φέρνει όλη του την τεχνογνωσία και τη φιλοσοφία του εστιατορίου Ulises σε ένα νέο χώρο που ονομάζεται Cru. Ο Canals συνδυάζει ιδανικά όλα τα αγνά υλικά της γης και της θάλασσας όπως φρέσκα ντόπια ψάρια, οστρακοειδή, λαχανικά αλλά και ελαιόλαδο με τις σύγχρονες τεχνικές και τη μοντέρνα παρουσίαση στα πιάτα. 

Για τους ταξιδιώτες που αναζητούν την αρμονία και τη χαλάρωση, στο ξενοδοχείο φιλοξενείται ένα κέντρο ευεξίας με μια ποικιλία θεραπειών που βασίζονται σε vegan καλλυντικά και φυσικά προϊόντα, το οποίο λειτουργεί από την εταιρία Anne Semonin Paris.  Αυτό είναι το τρίτο spa στην Ισπανία για την Anne Semonin, που δαιτηρεί μια σειρά από spa σε επιλεγμένες τοποθεσίες στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων resorts σε Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Ντόχα, Ελλάδα και Μαλδίβες.

Η Villa Le Blanc λανσάρει επίσης μια νέα σειρά παροχών στο δωμάτιο με προϊόντα μπάνιου και αρώματα σχεδιασμένα από την Carner Barcelona. Μια νέα εμπειρία για τις αισθήσεις που συνδυάζει την πολυτέλεια με το μεγαλείο και την ελκυστικότητα της Μεσογείου.

Μέση τιμή: Από 750 ευρώ/ διανυκτέρευση

Αριθμός σουιτών και βιλών: 45

Τιμή για τις σουίτες: 1,200 ευρώ/ διανυκτέρευση

Βιωσιμότητα στη Villa Le Blanc

Το πρότζεκτ “βιωσιμότητα” για το ξενοδοχείο έχει στόχο να επιτύχει μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα ενσωματώνοντας εγκαταστάσεις και τεχνολογίες που θα του επιτρέψουν να μειώσει τις εκπομπές του πεδίου 1 και 2 κατά 87%. Επιπλέον, το ξενοδοχείο διερευνά εναλλακτικές λύσεις για να αντισταθμίσει τις υπόλοιπες εκπομπές και έτσι να διασφαλίσει το καθεστώς πλήρους ουδετερότητας άνθρακα (καθαρό μηδέν), συμβάλλοντας στους στόχους της Εταιρείας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

“Η Villa Le Blanc είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για την εταιρεία μας” – λέει ο Gabriel Escarrer, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Meliá, “επειδή είναι ένα έργο που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή στην οποία τα ξενοδοχεία θα έχουν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Επιπλέον, το γεγονός ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα μέρος όπως η Μινόρκα, που ανακηρύχθηκε ως νήσος ιδιαίτερης βιόσφαιρας από την UNESCO, το καθιστά ουσιαστική απόδειξη της δέσμευσής μας σε ένα μοντέλο ξενοδοχείου που βασίζεται στην αριστεία, την υπευθυνότητα και τη βιωσιμότητα».

Ιδιοκτησία

Το ξενοδοχείο ανήκει στην εταιρεία Victoria Hotels & Resorts, η οποία δημιουργήθηκε το 2021 από τη Meliá Hotels International, την Bankinter Investment και άλλους επενδυτές που είναι πελάτες της τράπεζας, καθώς και με την GMA που ενεργεί ως διαχειριστής. Όλοι οι εταίροι που συμμετέχουν μοιράζονται μια ισχυρή δέσμευση για τη βιωσιμότητα, όπως φαίνεται στην υποδειγματική μεταμόρφωση αυτού του εμβληματικού ξενοδοχείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.