Αρχική Αγροτικά προϊόντα 1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά στη Λέσβο (23-25/9/2022)

1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά στη Λέσβο (23-25/9/2022)

O Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος»  συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το 1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά , με τίτλο ELIA Lesvos Confest,  το τριήμερο  23 -25  Σεπτεμβρίου 2022 στη Λέσβο.

Το ELIA Confest,  αποτελεί μια καινοτόμο μορφή πολυθεματικής εκδήλωσης, που συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός Συνεδρίου, με τον πολιτιστικό χαρακτήρα ενός Φεστιβάλ, αλλά και ενός θεματικού event για τον Ελαιοτουρισμό,  που θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:

Ελιά και εκπαίδευση

Ελιά και περιβάλλον

Ελιά και πολιτισμός

Ελιά και γαστρονομία/ υγεία

Ελιά και τουριστική προβολή

Ελιά και τρόποι αύξησης των πωλήσεων των προϊόντων της ελιάς

Οι δύο πρώτες ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε ένα επιστημονικό και ακαδημαϊκό συνέδριο σχετικά με την Ελιά, αναφορικά με την επιστήμη, την τεχνολογία, το περιβάλλον, την υγεία, τις σύγχρονες τάσεις καλλιέργειας και το μάρκετινγκ.  Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στη βιωσιμότητα, στη σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, στην τοπική γαστρονομία αλλά και στην εκπαίδευση.

Η τρίτη ημέρα του συνεδρίου θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στις γαστροτουριστικές εμπειρίες Ελαιοτουρισμού που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το νησί και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τουριστικά γραφεία καθώς και εξειδικευμένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης (influencers).

Οι  κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο – Φεστιβάλ,  την εμπειρία και τη γνώση τους. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο συνέδριο και την επίσκεψή τους στο νησί, θα γνωρίσουν την αυθεντικότητα των κατοίκων του, την ξεχωριστή ομορφιά του τοπίου, τη γαστρονομική του κουλτούρα και φιλοξενία, ενώ θα γευτούν τη μοναδικότητα του Λεσβιακού Ελαιόλαδου.

Τις ομιλίες του Συνεδρίου,  με  ταυτόχρονη μετάφραση, θα μπορούν να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ , με φυσική παρουσία οι κάτοικοι του νησιού αλλά και ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα. Ο Σύλλογος Ελαίας Νήσος Λέσβος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής/παρακολούθησης.

Στο επίσημο  website του ConFest είναι αναρτημένα  το πρόγραμμα, οι ομιλητές και η  φόρμα εγγραφής για την παρακολούθησή του.

https://www.elialesvosconfest.com/

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.