Αρχική Γαστρονομία Συναντήση του Executive Chef του εστιατορίου PERGOLA του Iconic Santorini και του...

Συναντήση του Executive Chef του εστιατορίου PERGOLA του Iconic Santorini και του Προέδρου των Ελλήνων Sommeliers για μια “Γεύση από Σαντορίνη”

  • Ο Ανδρέας Ματθίδης, Dip WSET, Πρόεδρος των Ελλήνων Sommeliers και ο Ματθαίος Σορώτος Executive Chef του Pergola συνεργάζονται για μια “Γεύση από Σαντορίνη”
  • Το εστιατόριο Pergola ταξιδεύει τους επισκέπτες του σε ένα ταξίδι με γεύση Σαντορίνης μέσα από εμπνευσμένα πιάτα και κρασιά που παράγονται στο νησί 
  • Το Pergola προσφέρει μια fine dining εμπειρία στο Iconic Santorini στο Ημεροβίγλι

Σαντορίνη, 8 Ιουνίου 2022: Το Pergola του Iconic Santorini στο Ημεροβίγλι παρουσίασε τη νέα του γαστρονομική πρόταση σε μια εκδήλωση οινογνωσίας, μέσα από μια συνεργασία του Ανδρέα Ματθίδη Dip WSET, Προέδρου των Ελλήνων Sommeliers με τον Ματθαίο Σορώτο, Executive Chef του Pergola.  Οι δυο τους δημιούργησαν μια εμπειρία όπου οι επισκέπτες “γεύονται” τη Σαντορίνη μέσα από κρασιά και υλικά που παράγει το νησί.  

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας παρουσιάστηκε στις 7 Ιουνίου, σε μια εκδήλωση όπου το ταλέντο, η εξειδίκευση και η καινοτομία συναντήθηκαν προσφέροντας μια απολαυστική βραδιά στους εκλεκτούς προσκεκλημένους. 

Ο σεφ Ματθαίος Σορώτος, έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στη Σαντορίνη,  αντλεί υλικό από τις εμπειρίες με τα σπιτικά μαγειρέματα των παιδικών του χρόνων και δημουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τον νησί του.   Στην εκδήλωση της 7ης Ιουνίου, το λαυράκι του ψαρά συνάντησε το edamame και η ΠΟΠ φάβα έγινε πικάντικη με λάδι πάπρικας. Το beef tataki συνοδεύτηκε από ντόπιες μελιτζάνες και γραβιέρα Νάξου και το παραδοσιακό Κυριακάτικο αρνάκι μεταμορφώθηκε σε tacos με chips κάπαρης.  Η γαστρονομική εμπειρία της βραδιάς ολοκληρώθηκε μέσα από ένα Ελληνικό Cheesecake, με κατίκι, παξιμάδι από χαρούπι και confit από κεράσια. 

Το μενού του Σορώτου απογειώθηκε στα χέρια του ειδικού Ανδρέα Ματθίδη, μέσα από ένα ταίριασμα γεύσεων με στρατηγικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τη Σαντορίνη. Ο Ανδρέας Ματθίδης επέλεξε λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά από τα οινοποιεία Anhydrous του Απόστολου Μούντριχα, Γαβαλά και Σιγάλα, κορυφαίων οινοποιών του νησιού, ενώ καθοδήγησε τους προσκεκλημένους στο ταίριασμα των γεύσεων με τα κρασιά, μέσα από μια απολαυστική διαδικασία που ανέδειξε τη γεύση κάθε πιάτου.

“Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις μεγαλώνοντας σε μια Ελληνική οικογένεια είναι η φροντίδα για τα φαγητά που σερβίρονται στο καθημερινό τραπέζι. Αυτή η φροντίδα είναι που με εμπνέει και καθοδηγεί την ανάγκη μου να βρίσκω πάντα τα καλύτερα υλικά, δουλεύοντας με αυτά με μια δημιουργική και παράλληλα ζεστή προσέγγιση, που διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες του Pergola θα πάρουν μαζί τους μια αίσθηση σπιτικής κουζίνας που θα τους μείνει αξέχαστη” είπε ο Executive Chef Ματθαίος Σορώτος.

Ο Ματθαίος Σορώτος επιμένει στα ντόπια υλικά αφού η αύρα του Αιγαίου, το άπλετο φως και το εύφορο ηφαιστιακό έδαφος της Σαντορίνης αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για την παραγωγή πεντανόστιμων αγροτικών προϊόντων. Τα προϊόντα έρχονται από όλη την Ελλάδα, ωστόσο  προτεραιότητα για την προμήθεια τους δίνεται στους παραγωγούς του νησιού αναδεικνύοντας ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Σαντορίνη και το Αιγαίο. 

Το Pergola του ξενοδοχείου Iconic Santorini στο Ημεροβίγλι ανοίγει τις πόρτες του σε όλους τους επισκέπτες του νησιού με υπέροχη θέα στο Αιγαίο, την απόλυτα ρομαντική ατμόσφαιρα και μια ζεστασιά που θα μείνει μαζί τους για καιρό!  

Αν βρεθείτε στο νησί φέτος το καλοκαίρι, κλείστε το τραπέζι σας για να απολαύσετε γεύση από Σαντορίνη.

PERGOLA Restaurant | Menu | Κρατήσεις: +30 22860 28950 | email: guestservices@iconicsantorini.com

Σχετικά με το Iconic Santorini & την Everty 

Το Iconic Santorini είναι μια ιδιοκτησία της Everty Greece. Η Everty είναι μέλος του Ομίλου YNV, πολυεθνικού ομίλου εταιρειών με πέντε brands σε τρεις κύριους τομείς: Τεχνολογία, εκπαίδευση και επενδύσεις ακίνητων. Με πολύχρονη παρουσία στην περιοχή και ακίνητα στη Βουλγαρία, Costa Rica και Κύπρο, η Everty έχει επιλέξει την Ελλάδα ως μια αγορά με σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.