Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Βασίλης Κικίλιας:«Αυξάνονται τα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα duty free σε...

Βασίλης Κικίλιας:«Αυξάνονται τα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα duty free σε σχέση με το 2019»

Αισιόδοξα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν έρχονται και από την κίνηση στα duty free των αεροδρομίων της χώρας. 

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή “Tonight” του Action24 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Χριστίνα Κοραή, καταγράφεται αύξηση στα ποσά που δαπανούν οι ταξιδιώτες στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τις πρώτες 16 ημέρες του Ιουνίου, η αύξηση έφτασε στο 19% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

«Προηγήθηκε πολλή και σκληρή δουλειά το φθινόπωρο και το χειμώνα, όπως είχε γίνει και τα προηγούμενα δύο χρόνια στο Υπουργείο Υγείας με την πανδημία, προκειμένου να έχει έσοδα η μέση ελληνική οικογένεια και να ευημερήσει» είπε ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στα θετικά αποτελέσματα που φέρνει η στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, τα οποία αποτυπώνονται και στα στοιχεία που δημοσίευσε η ΤτΕ με τις εντυπωσιακές αυξήσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές δαπάνες τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως υπογράμμισε, πρωτοβουλίες όπως οι 9 απευθείας πτήσεις την ημέρα από τις ΗΠΑ, η door to door πολιτική και οι συμφωνίες με μεγάλους tour operators του εξωτερικού, ανέδειξαν την Ελλάδα σε 5ο τουριστικό brand παγκοσμίως με αποτέλεσμα να είναι, μεταξύ άλλων, νούμερο 1 προορισμός για τους Γάλλους και τους Ρουμάνους, δεύτερη χώρα στις επιλογές των ταξιδιωτών από τις σκανδιναβικές χώρες και στην κορυφαία τριάδα σε Γερμανία και Βρετανία.

Απαντώντας σε αναφορές του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με λεηλασία της μεσαίας τάξης, υπενθύμισε ότι εδώ και 3 χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μόνο μειώνει φόρους σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία επέβαλε 29 νέους φόρους που κόστισαν στους Έλληνες πολίτες 4,3 δις €.  

«Μοναδική λύση για τη χώρα είναι και με τη βούλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει αντιμετωπίσει όλες τις κρίσεις πολύ επιτυχημένα, έχει θωρακίσει τη χώρα κι έχει εμφυσήσει ένα επιτυχημένο μοντέλο στο εξωτερικό, το οποίο μας φέρνει επενδύσεις, αυξάνει το εισόδημα του Έλληνα και θεωρώ ότι στην κρίσιμη κάλπη αυτό θα το συνυπολογίσουν όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.