Αρχική Δήμοι Ο Δήμος Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Θεσσαλονίκη
Celestyal Cruises
Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της πόλης οργανώνουν μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων. 
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΧΑΝΘ – «ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΗ»

Τόπος: Πάρκο ΧΑΝΘ
Ημερομηνία: 5 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 18:30-20:30
Τίτλος εκδήλωσης: “Έχουμε μόνο μία Γη”
Συνδιοργανωτές: Δήμος Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Χ.Α.Ν.Θ. και ΤΙΤΑΝ Εργοστάσιο Ευκαρπίας
Χορηγός: ΤΙΤΑΝ Εργοστάσιο Ευκαρπίας
Συμμετέχουν: Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ – εθνικός συντονιστής του προγράμματος LIFE CliVUT – Climate value of urban trees,  LIFE GrIn-ΕΛΓΟ Δήμητρα(ΙΜΔΟ)

«Μόνο μία Γη» ήταν το σύνθημα της Διάσκεψης της Στοκχόλμης το 1972 – 50 χρόνια μετά, το σύνθημα ισχύει –αυτός ο πλανήτης είναι το μοναδικό μας σπίτι, του οποίου τους περιορισμένους πόρους η ανθρωπότητα πρέπει να διαφυλάξει».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος παραδίδεται στους δημότες ένας νέος χώρος πρασίνου. Στις 5 Ιουνίου και αφού ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες θα φυτευτούν χιλιάδες λουλούδια, σχηματίζοντας μία υδρόγειο, ενώ ο υπόλοιπος χώρος θα καλυφτεί με έτοιμο χλοοτάπητα. Η λουλουδιασμένη υδρόγειος θα διαδώσει το  κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης  «Έχουμε Μόνο Μια Γη»(#OnlyOneEarth) .
Το πρόγραμμα τις εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:
•  Χαιρετισμούς
•  Μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου
•  Μικρασιάτικους χορούς από το χορευτικό τμήμα Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας
• «Ανθισμένη Αμυγδαλιά», κολλάζ και κυνήγι θησαυρού για γονείς και παιδιά από το πρόγραμμα της ΧΑΝΘ “Μαζί ως Οικογένεια”
•  Χορευτική δράση σε ρυθμούς Χιπ-Χοπ
•  “Γυμναστείτε στη  φύση” με το ΤΕΦΑΑ. Συμμετέχει το τμήμα Fitness του παραρτήματος της ΧΑΝΘ στην Καλαμαριά. Η δράση απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα από το επίπεδο ικανότητας.
•  Επιδαπέδιο σκάκι για όσους ασχολούνται με αθλήματα και προκλήσεις του νου, για να εξασκήσουν και να επιδείξουν τις ικανότητές τους στη φύση
•  «Έχεις τη φύση στο χέρι σου». Φύτευση λουλουδιών στο πάρκο από τους μικρότερους μαζί με ένα αναμνηστικό δώρο.
•  Φυτεύσεις δένδρων και διανομή καλλωπιστικών θάμνων από το Εργαστήριο Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, εθνικός συντονιστής του προγράμματος LIFE CliVUT – Climate value of urban trees.
•  Η  Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης θα μοιράσει εποχιακά λουλούδια στους δημότες
•  Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν μουσικά Djs  του PlusRadio. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΑ

Τόπος: Κήποι Πασά 
Ημερομηνία: 5 Ιουνίου
Ώρα: 11:00 – 14:00
Τίτλος εκδήλωσης: «Αγαπώ, Νοιάζομαι και Δρώ: φυτεύουμε – μαθαίνουμε -παίζουμε – χαιρόμαστε»
Συνδιοργανωτές: Δήμος Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Γ Δημοτική Κοινότητα, 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας (Φορέας Υποδοχής Perrotis College – Αμερικανική Γεωργική Σχολή), ΧΑΝΘ, Εργαστήριο Δασοκομίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, εθνικός συντονιστής του προγράμματος LIFE CliVUT – Climate value of urban trees, LIFE GrIn-ΕΛΓΟ Δήμητρα (ΙΜΔΟ)

Το πρόγραμμα τις εκδήλωσης περιλαμβάνει:
•  Φύτευση Δένδρων 
•  Παιχνίδια στο πάρκο 
•  Φυτεύσεις αρωματικών φυτών στον κήπο του σχολείου
•   Τοποθέτηση ταυτότητας QR στα δένδρα του πάρκου
•   Διανομή ετησίων ανθοφόρων φυτών στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες του πάρκου από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.