Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Συνεδριακό Πρόγραμμα των Ποσειδωνίων 2022 χαράσσει την πορεία σε ταραγμένους...

Το Συνεδριακό Πρόγραμμα των Ποσειδωνίων 2022 χαράσσει την πορεία σε ταραγμένους καιρούς

Το πρόγραμμα Συνεδρίων και Σεμιναρίων των Ποσειδωνίων 2022 θα εμβαθύνει στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς η παγκόσμια οικονομία αναζητά αντίδοτα για να επουλώσει τις πληγές από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και από τις σοβαρές παρενέργειες της πανδημίας Covid-19.

Ο αντίκτυπος από την εκρηκτική αύξηση των τιμών της ενέργειας, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τους επερχόμενους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, εντείνουν την πίεση στην προσπάθεια πλοιοκτητών και ναυτιλιακών εταιρειών να εξασφαλίσουν κερδοφορία, κεφαλαιακή αξία και αποτελεσματική διαχείριση του 90% του παγκόσμιου εμπορίου. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, τα φετινά Ποσειδώνια είναι η εκδήλωση που πρέπει να παρακολουθήσουν όχι μόνο οι φορείς της ναυτιλίας αλλά και όλοι οι σχετιζόμενοι με τον κλάδο φορείς λήψης αποφάσεων, ρυθμιστικές αρχές, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, καθώς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, παγκόσμιοι ηγέτες, αναλυτές και ακαδημαϊκοί.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο Athens Metropolitan Expo και θα προσφέρει στους συνέδρους και στους οικοδεσπότες μία πολυαναμενόμενη πλατφόρμα για γνώση, αλληλεπίδραση και δικτύωση, έπειτα από την τετραετή παύση που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που τα Ποσειδώνια πραγματοποιήθηκαν στην παραδοσιακή, φυσική τους μορφή.

«Η συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και το πλούσιο περιεχόμενο του φετινού προγράμματος, με εμπνευσμένες κεντρικές ομιλίες, συζητήσεις που δίνουν τροφή για σκέψη, δυναμικές παρουσιάσεις, σεμινάρια και εργαστήρια, έχει σχεδιαστεί για να κινητοποιήσει το επιχειρηματικό πνεύμα της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας στην προσπάθειά της για επιτυχίες μέσα σε αυτή την γεμάτη οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις συγκυρία», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανωτών της Έκθεσης.

Το TradeWinds Shipowners Forum θα ανοίξει το συνεδριακό πρόγραμμα με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τη διαχείριση της επίκαιρης πρόκλησης για απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα. Με θέμα «Αδράξτε τη στιγμή στην Ενεργειακή Μετάβαση», το TradeWinds Forum θα φιλοξενήσει τρεις δυνατές συζητήσεις και θα προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ στελεχών και κορυφαίων παραγόντων του κλάδου. Ορισμένα κορυφαία ονόματα από την παγκόσμια ναυτιλιακή αρένα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ως ομιλητές στο Φόρουμ, ανάμεσά τους οι Χάρης Βαφειάς, Stealth Maritime Corp, Αγγελική Φράγκου, Navios Maritime Holdings, Ευάγγελος M. Μαρινάκης, Capital Maritime & Trading Corp., Γιάννης Κούστας, Danaos Corporation, Νίκος Τσάκος, Tsakos Energy Navigation, John Michael Radziwill, C Transport Maritime, Alex Χατζηπατέρας, Dorian LPG, Christopher J. Wiernicki, ABS κ.ά.

Η σημασία της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα στην ατζέντα των πλοιοκτητών θα αντικατοπτριστεί και στο πάνελ που θα οργανώσει η BIMCO, ο μεγαλύτερος οργανισμός εκπροσώπησης πλοιοκτητών. Κορυφαίοι ειδικοί του κλάδου θα μοιραστούν τεχνογνωσία, προσδοκίες και στρατηγικές για την απαλλαγή της ναυτιλίας από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και θα εξετάσουν εάν ο κλάδος λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ και την ευρύτερη παγκόσμια πρόκληση απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε και πάλι να συναντήσουμε τον κλάδο, τα μέλη και τους φίλους μας στα Ποσειδώνια, ανταλλάσσοντας γνώσεις και στρατηγικές καθώς εργαζόμαστε από κοινού για την εξάλειψη του άνθρακα από τον κλάδο μας», λέει ο David Loosley, Γενικός Γραμματέας & Διευθύνων Σύμβουλος της BIMCO.

Η ενεργειακή μετάβαση δίνει τον τίτλο και του 3rd Trading in US Waters Seminar. Με τίτλο «Προς έναν ναυτιλιακό κλάδο χωρίς εκπομπές άνθρακα έως το 2050», το σεμινάριο αναμένεται να προσελκύσει ένα ισχυρό κοινό που αποτελείται από πλοιοκτήτες και ειδικούς του ναυτιλιακού κλάδου. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης του κλάδου των ναυτιλιακών και θαλάσσιων υπηρεσιών, θα ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στις Η.Π.Α. και θα ακούσουν απόψεις σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνει το μέλλον.

«Digitalisation Demystified» και «All hands on Deck: Shaping the future of Seafaring» είναι οι τίτλοι των δύο θεματικών ενοτήτων της εναρκτήριας συνόδου του Seatrade Maritime, σε συνεργασία με το Global Maritime Club. Στην εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών είναι και οι Ben Palmer OBE της Inmarsat Marine, Sean Fernback της Wartsila Voyage, Mike Κωνσταντινίδης της METIS Cyberspace Technology, Henrik Jensen της Danica Maritime Services GmbH, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου από την WISTA, Mark O’Neil της Columbia Shipmanagement & InterManager, Γιάννης Πλατσιδάκης της Intercargo και Peter Schellenberg του Thome Group. Ο Chris Hayman, Επίτιμος Πρόεδρος της Seatrade, δήλωσε: «Η συμμετοχή τόσο διακεκριμένων ομιλητών αντικατοπτρίζει τα σημαντικά θέματα που θέλουμε να αναλύσουμε, τόσο στις συζητήσεις σε πάνελ όσο και με τη συμβολή του κοινού. Τα Ποσειδώνια είναι μια παγκόσμια αναγνωρισμένη πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούμε να το πετύχουμε αυτό και ανυπομονούμε να ξαναδούμε από κοντά φίλους και συναδέλφους αυτόν τον Ιούνιο».

Ηγέτες της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας και Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις για κρίσιμα θέματα σε μια σειρά από συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Capital Link Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου. Το Φόρουμ θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που επηρεάζουν τον κλάδο, όπως οι προκλήσεις στον εφοδιασμό και τη ζήτηση, το LNG/LPG, η πράσινη ναυτιλία, η ψηφιοποίηση και, όπως πάντα, η χρηματοδότηση και οι δυσκολίες πρόσβασης σε αυτήν. Ο Νίκος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link Inc, δήλωσε: «Το Φόρουμ μας συγκεντρώνει στελέχη δημόσιων και ιδιωτικών ναυτιλιακών εταιρειών, επενδυτές, αναλυτές, χρηματοδότες και άλλους συμμετέχοντες του κλάδου που επισκέπτονται την Αθήνα για την έκθεση Ποσειδώνια από όλο τον κόσμο. Το Capital Link Forum είναι γνωστό γιατί συγκεντρώνει τους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές, έχει πλούσιο ενημερωτικό περιεχόμενο και προσφέρει εκτεταμένες ευκαιρίες δικτύωσης και μάρκετινγκ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.