Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “Από το μουσείο στην οθόνη. Ιστορίες ενδυμάτων” – Διαδικτυακή ημερίδα για τη...

“Από το μουσείο στην οθόνη. Ιστορίες ενδυμάτων” – Διαδικτυακή ημερίδα για τη διεθνή ημέρα μουσείων

Celestyal Cruises

Διαδικτυακή Ημερίδα 
Από το μουσείο στην οθόνη 
Ιστορίες ενδυμάτων 
Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 

Συμμετοχή  της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2022

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2022, η Ελληνική  Εταιρεία Ενδυμασιολογίας καλεί μέλη της, επιμελητές ενδυματολογικών συλλογών και  μελετητές του ενδύματος, να φέρουν ένα μουσειακό έκθεμα ένα ένδυμα, ένα  ενδυματολογικό εξάρτημα ή ένα κόσμημα, ένα εργαλείο που χρησίμευσε στην κατασκευή  ενός ενδύματος, ένα ύφασμα ή ακόμα κι ένα έργο τέχνης με αναφορά στο ένδυμα από το  μουσείο στην οθόνη. 

Μέσα από δεκάλεπτες παρουσιάσεις, τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας  Ενδυμασιολογίας θα επιχειρήσουν να φωτίσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του  επιλεγμένου αντικειμένου, να μιλήσουν για όλες ή κάποιες από τις ιστορίες που ένα ένδυμα  μπορεί να αφηγηθεί: από την κατασκευή και τη χρήση του έως την ένταξή του σε μια  μουσειακή συλλογή, περνώντας από τη σχέση του με την εποχή του, την κοινωνία που το  δημιούργησε και άλλα συγγενικά με αυτό αντικείμενα.  

Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, τα εκθέματα/ενδύματα βγαίνουν από τους  τέσσερις τοίχους του μουσείου και συναντούν τους επισκέπτες/χρήστες του διαδικτύου στην  οθόνη του υπολογιστή τους. 

Η εκδήλωση είναι δωρεάν. Απαιτείται προεγγραφή. 

Για εγγραφές και πληροφορίες: Ρόζα Πατσέα, kanari4pli@gmail.com, 210 3647577. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.