Αρχική Δήμοι Απαγόρευση υδροδότησης κολυμβητικών δεξαμενών στο νησί της Μυκόνου από το δίκτυο της...

Απαγόρευση υδροδότησης κολυμβητικών δεξαμενών στο νησί της Μυκόνου από το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και υδροφόρα βυτία για το χρονικό διάστημα από 01 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2022

Celestyal Cruises

Ενόψει της τουριστικής περιόδου υπενθυμίζουμε πως ισχύει όπως κάθε χρόνο η κανονιστική απόφαση (ΑΔΑ:ΩΥΓΠΩΚΚ-8ΣΗ) που είχε ληφθεί το 2018 και αφορά στην απαγόρευση υδροδότησης κολυμβητικών δεξαμενών στο νησί της Μυκόνου από το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και υδροφόρα βυτία από 1 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2022.

Η απόφαση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρόληψης και της προστασίας του νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών του από την έλλειψη νερού και από την αλόγιστη χρήση του.

Η ύπαρξη εκατοντάδων τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καθώς και η αναμενόμενη μεγάλη προσέλευση τουριστών θα επιφέρουν αυξημένες ανάγκες σε νερό κατά τους μήνες Μάϊο – Σεπτέμβριο, κάτι που καθιστά επιτακτικό τον περιορισμό της σπατάλης του νερού και της λελογισμένης χρήσης του ξεκινώντας από την απαγόρευση υδροδότησης όλων των κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, των τουριστικών καταλυμάτων και των ιδιωτών από το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και από υδροφόρα βυτία. 

Σύμφωνα με την απόφαση θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στην περίπτωση που κάποιος κάνει χρήση του νερού από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης ή υδροφόρου βυτίου για το κάθε γέμισμα πισίνας στο διάστημα που ισχύει η απαγόρευση, το οποίο να βεβαιώνεται και να εισπράττεται είτε από την υπηρεσία της ΔΕΥΑΜ είτε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου και 5.000 ευρώ πρόστιμο εις βάρος του υδροφορέα για κάθε παραβίαση της κανονιστικής αποφάσεως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.