Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας στηρίζει τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας στηρίζει τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών

Celestyal Cruises

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας  δηλώνει την  αμέριστη  συμπαράστασή του στον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών με αιτήματα:

1.Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταμέτρηση των ημερών ασφάλισης των ξεναγών, των ετών 2019, 2020 και 2021, εφόσον παρίσταται ανάγκη, ακόμα και με περαιτέρω στελέχωση (έστω και προσωρινή) του τμήματος ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Ξεναγών Συντάγματος.

2. Να προβεί ο Υπουργός στην έκδοση της -μέχρι λεπτομέρειας επεξεργασμένης- διάταξης που εκκρεμεί από το 2020 για την μηχανογράφηση των ενσήμων των ξεναγών.

3. Να εφαρμοστεί στην περίπτωση των ξεναγών το αρ. 60 του Ν. 4872/2021, ώστε για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος ανεργίας να απαιτηθούν 50 ασφαλιστικές ημέρες εργασίας.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να βάλει τέλος χωρίς καμία επιπλέον καθυστέρηση στο ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται οι ξεναγοί , καθώς κάθε χρόνο είναι αμφίβολη η ασφαλιστική ικανότητά τους, η λήψη του χειμερινού επιδόματος ανεργίας που νόμιμα δικαιούνται και η δυνατότητα συνταξιοδότησης για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, λόγω μη καταμέτρησης των ενσήμων τους.

Είναι επιτακτικό καθήκον, τονίζει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας, η προσπάθεια εξεύρεσης άμεσης λύσης στον πλέον αδικημένο κλάδο των ξεναγών από το Υπουργείο Εργασίας και τον διοικητή του e – ΕΦΚΑ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.