Αρχική UNWTO Η Ολυμπία Αναστασοπούλου στις εργασίες της πρώτης έκτακτης γενικής συνέλευσης του Παγκόσμιου...

Η Ολυμπία Αναστασοπούλου στις εργασίες της πρώτης έκτακτης γενικής συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO – ΠΟΤ)

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου εκπροσώπησε χτες τη χώρα συμμετέχοντας στις εργασίες  της πρώτης έκτακτης γενικής συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO – ΠΟΤ)

Στην αρχή της συνεδρίασης η Ρωσία δήλωσε ότι αποσύρεται οικειοθελώςαπό τον ΠΟΤ. Ωστόσο, βάσει των προβλέψεων του άρθρου 35 παρ. 1 του Καταστατικου του Οργανισμού, προβλέπεται ότι η απόσυρση λαμβάνει χώρα μετά την παρέλευση ενός έτους και κατόπιν εγγραφής ειδοποίησης. Ενοψει των ανωτέρω και με στόχο την άμεση αναστολή της ιδιότητας της Ρωσίας ως μέλους του ΠΟΤ, η έκτακτη γενική συνέλευση συνέχισε κανονικά τις εργασίες της και εν τέλει υπερψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος περί αναστολής.

Συγκεκριμένα, τα 19 κράτη-μέλη της ΕΕ που ειναι πλήρη μέλη του ΠΟΤ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της αναστολής της ιδιότητας μέλους της Ρωσίας από τον Οργανισμό, μαζί με άλλα 21 κράτημέλη, έναντι 11 αρνητικών ψήφων, ενώ κατεγράφησαν και αρκετές αποχές.

Κατά συνέπεια ελήφθη με πλειοψηφία άνω των 2/3 που απαιτεί το Καταστατικό του ΠΟΤ μια ιστορική απόφαση με άμεση ισχύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.