Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  «Hospitality+

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  «Hospitality+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  «Hospitality+»

«Πελατοκεντρικές υπηρεσίες φιλοξενίας»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την 11 Απρ. η απολογιστική συνάντηση της διοίκησης της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΕΞεΠ) με τους συμμετέχοντες στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Πελατοκεντρικές υπηρεσίες φιλοξενίας-Hospitality+», που διοργανώθηκε στη Β. Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιφέρεια Veneto (Βιτσένζα, Βενετία, Πάδοβα, Βερόνα), μεταξύ 14 και 18 Μαρτίου από την ΕΞεΠ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕRASMUS+. 

Στην αποστολή συμμετείχαν 16 ξενοδόχοι από όλους τους επιμέρους προορισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Παραλία, Ολυμπιακή Ακτή, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνας, Ελατοχώρι κτλ.)

Ο στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή της Πιερίας γενικότερα. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ιταλία να ενημερωθούν για:

α. Θέματα ποιοτικών και λειτουργικώνξενοδοχειακών προτύπων.

β. Επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται από ξενοδοχειακές μονάδες της Ιταλίας.

Επισκέφθηκαν επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες και δομές επαγγελματικής κατάρτισης της περιοχής για ενημέρωση και επιτόπια παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας τους.

Ήρθαν σε επαφή και συζήτησαν με τοπικούς θεσμικούς φορείς του τουρισμού της επαρχίας Veneto, της Β. Ιταλίας, για θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τρόπους αντιμετώπισης κοινών προβλημάτων.  

Ξεναγήθηκαν σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τοπική κουλτούρα της Β. Ιταλίας.  

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες ξενοδόχοι κρίνονται ως πολύ θετικές. Απέσπασαν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν νέες πρακτικές στα ξενοδοχεία τους και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.