Αρχική Αγροτικά προϊόντα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ: Μπύρα Ιερισσού Seven Seals: Σήμα Ποιότητας σε ένα...

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ: Μπύρα Ιερισσού Seven Seals: Σήμα Ποιότητας σε ένα μοναδικό προϊόν της Ανατολικής Χαλκιδικής

Ο νεαρός παραγωγός Δημήτρης Σταθώρης από την Ιερισσό, γόνος μιας εκ των πιο σπουδαίων οικογενειών στο χώρο της παραγωγής/μεταποίησης στην προαθωνική χερσόνησο, είναι ο πρώτος που τόλμησε να «εγκαινιάσει» το δρόμο ανάπτυξης της μικρο-ζυθοποιίας στο Δήμο Αριστοτέλη. 

Με σπουδές στην τυροκομία, ο Δημήτρης εργάσθηκε στο παραδοσιακό τυροκομείο της οικογένειας μέχρι που η αγάπη και το μεράκι του για τη ζυθοποίηση οδήγησαν τα βήματά του στο Λονδίνο. Εκεί σπούδασε ζυθοποιός, μυήθηκε στις αποστάξεις και απέσπασε σημαντικά βραβεία, τόσο σε ό,τι αφορά την παραγωγική δραστηριότητα, όσο και σε ό,τι σχετίζεται με τα ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια που ποικιλοτρόπως υπέβαλε κατά καιρούς. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετέτρεψε το χόμπι σε επάγγελμα, δημιουργώντας την μπύρα με το όνομα Seven Seals δηλ. «επτά σφραγίδες», οι οποίες αποτελούν έμπνευσή του από το βιβλίο της Καινής Διαθήκης με τίτλο «Αποκάλυψη του Ιωάννη».  Ο Δημήτρης γεννήθηκε άλλωστε στην Ιερισσό – μια ανάσα δρόμο από την Αθωνική Πολιτεία. Αυτό δημιούργησε τάσεις θρησκευτικών και άλλων επιρροών, αφού μετά τη lager – pilsner sugar free και τη weiss  μπύρα (η οποία αναδύει αρώματα μπανάνας και γαρύφαλλου), στην αγορά διοχετεύεται μαύρη και μοναστηριακή ετικέτα, καθώς και μπύρα ωριμασμένη σε βαρέλια, ώσπου να συμπληρωθεί η πολυαναμενόμενη παλέτα της επτάδας των ετικετών, που θα αποτελεί την τελική «αποκάλυψη» του προϊόντος. «Όταν αυτό συμβεί» λέει ο Δημήτρης «θα δημιουργηθούν άλλες δυο επτάδες, με επτά σάλπιγγες και επτά φιάλες». 

Σήμερα, η παραγωγική δυναμικότητα της μικροζυθοποιίας, η οποία βασίζεται στην ντόπια και μακεδονική παραγωγή κριθαριού, ανέρχεται στις 50.000 φιάλες ετησίως, αλλά η τάση είναι ανοδική. Πρόσφατα η Seven Seals απέσπασε το σήμα ποιότητας ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ από την «Αριστοτελική Σύμπραξη Επιχειρηματιών» του Δήμου Αριστοτέλη και προωθείται από δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις – μέλη της εν λόγω σύμπραξης. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι πρώτες δώδεκα:

·       CAFE ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ, στην Αρναία,

·       ALOU All Day Beach Bar, στην Ιερισσό,

·       ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, Πολυχώρος Γαστρονομίας, στην Αρναία,

·       MICKY COFFEE, στα Νέα Ρόδα,

·       VOULITSA beach bar, στα Νέα Ρόδα,

·       PEROQUET all day bar, στην Ολυμπιάδα

·       ΑΜΜΟΣ bar restaurant, στην Ουρανούπολη,

·       ΒΑΝΑΝΑ ΒΕΑCH, στην Αμμουλιανή

·       PARATY BEACH BAR, στο Στρατώνι,

·       AKRATHOS BEACH HOTEL, στην Ουρανούπολη,

·       ALEXANDROS PALACE HOTEL & SUITES, στην Ουρανούπολη,

·       EAGLES PALACE HOTEL, στην Ουρανούπολη.

Η μπύρα Seven Seals έχει ιδιαίτερη θέση στις εκδηλώσεις του KOUZINA 2022, κατά τη διάρκεια του οποίου ευρωπαίοι εκπρόσωποι Τύπου αναμένεται να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ιερισσό, ώστε να μυηθούν στον παραδοσιακό τρόπο δημιουργίας του τελικού προϊόντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.