Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο Στρασβούργο και το Λουξεμβούργο η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη,...

Στο Στρασβούργο και το Λουξεμβούργο η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, για τη Διάσκεψη των Υπουργών Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών της ΕΕ

Λίνα Μενδώνη
Celestyal Cruises

Στη Διάσκεψη των Υπουργών Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης που  διοργανώνεται από την ιταλική προεδρία, στο Στρασβούργο, την Πέμπτη και την Παρασκευή 1η Απριλίου και στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού), που θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στο Ευρωπαϊκό Συνεδριακό Κέντρο στο Λουξεμβούργο – Kirchberg, θα συμμετάσχει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. 

Στο επίκεντρο της Διάσκεψης των Υπουργών Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, βρίσκεται η θεματική «Δημιουργώντας το μέλλον μας: Δημιουργικότητα και πολιτιστική κληρονομιά ως στρατηγικοί πόροι για μία ποικιλόμορφη και δημοκρατική Ευρώπη». Τα προς συζήτηση θέματα αφορούν στη συμβολή του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς ως στρατηγικοί πόροι για μια βιώσιμη Ευρώπη, στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της διαφορετικότητας και του πλουραλισμού, καθώς και στις μεθόδους για την καταπολέμηση των αδικημάτων που σχετίζονται με τα πολιτιστικά αγαθά.

Tο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, θα απασχολήσει η ενίσχυση των διαπολιτισμικών ανταλλαγών μέσω της κινητικότητας των καλλιτεχνών και των επαγγελματιών του πολιτιστικού τομέα και της πολυγλωσσίας στην ψηφιακή εποχή και η διαμόρφωση ευρωπαϊκής στρατηγικής για το οικοσύστημα των κλάδων του πολιτισμού και της δημιουργικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.