Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά PwC: Παγκόσμια διάκριση για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ESG

PwC: Παγκόσμια διάκριση για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ESG

 

Ηγέτιδα στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ESG αναδείχθηκε η PwC σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με την πρόσφατη, ανεξάρτητη έρευνα της Verdantix. Η διάκριση αφορά στην έντονη δραστηριοποίησή της στον κλάδο ESG και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη καθώς και στο εύρος των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της, το οποίο υποστηρίζει τις επιχειρήσεις σε όλα τα στάδια του ESG μετασχηματισμού τους. Η έρευνα βασίζεται σε συνεντεύξεις πελατών κι αξιολογεί τις επιδόσεις κορυφαίων συμβουλευτικών εταιρειών παγκοσμίως βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. 

Πιο συγκεκριμένα, η PwC κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις του κλάδου συμβουλευτικών υπηρεσιών στις κατηγορίες “ESG Στοχοθέτηση και Reporting” “Στρατηγική και Διαχείριση Κινδύνου Κλιματικής Αλλαγής” και “Ενσωμάτωση κριτηρίων ESG στην Διαχείριση Χαρτοφυλακίου Επενδύσεων”. Η κατάταξη αυτή υπογραμμίζει ότι οι υπηρεσίες ESG αποτελούν στρατηγική της προτεραιότητα τόσο σε παγκόσμιο όσο και τοπικό επίπεδο. 

Η βαρύτητα που αποδίδει η PwC στον ψηφιακό μετασχηματισμό ESG αποτυπώνεται και στη νέα παγκόσμια στρατηγική  “The New Equation”, η οποία έχει ως βασικό πυλώνα το ESG. Η PwC συμβάλλει στην ανάδειξη του ESG σε προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, μοιράζεται γνώση και εμπειρία μέσω των εξειδικευμένων στελεχών της συνολικά με την αγορά ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στον ESG μετασχηματισμό της αγοράς τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ο Δημήτρης Σακίπης, ESG Leader της PwC Ελλάδας δηλώνει: «Στην PwC αξιοποιούμε τη διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία του παγκόσμιου δικτύου, παρακολουθούμε τις παγκόσμιες ρυθμιστικές τάσεις που επηρεάζουν τον κλάδο διασφαλίζοντας έγκαιρη και ολοκληρωμένη υποστήριξη στην ενσωμάτωση των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης για τους πελάτες και την ευρύτερη αγορά. Η αναγνώρισή μας από έναν θεσμό όπως η έρευνα της Verdantix  επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας και μας δίνει ώθηση ώστε να θέσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Σε τοπικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει – και συνεχίζουμε να το κάνουμε – στην ενίσχυση και την εκπαιδευση των ομάδων μας αλλά και στην ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων που διευκολύνουν τις εταιρείες στην παρακολούθηση και την καταγραφή των επιδόσεων του στα θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης. Παράλληλα, συνεχίζουμε να αποτελούμε στρατηγικό συνεργάτη των ελληνικών επιχειρήσεων σε θέματα ESG, με στόχο την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.