Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά CHINA #1 | ταξιδεύοντας στην παλιά Κίνα

CHINA #1 | ταξιδεύοντας στην παλιά Κίνα

 

Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει έως τον Απρίλιο 2022 στο BLUE2 μία έκθεση αφιερωμένη στην Κινέζικη κουλτούρα, μέσα από έργα και αντικείμενα τέχνης. Τα εκθέματα ανήκουν στην FKPCOLLECTION, και συμπληρώνονται από αντικείμενα της συλλογής του εξερευνητή, Δημήτρη Ξανθούλη.

Με τη σκέψη να μεταφερθούν στον θεατή παραγνωρισμένες πτυχές της κινεζικής καθημερινότητας στο γύρισμα του 19ου προς τον 20ό αιώνα, η CHINA #1 διαρθρώνεται γύρω από εννέα γυναικεία πορτραίτα της δυναστείας Τσινγκ (1636-1912). Στην ίδια εποχή, αλλά σε διαφορετική ατμόσφαιρα, τοποθετούνται δύο σπάνια ρεαλιστικά τοπία με εργοστάσια και τραίνα. 

Τα έργα συνδιαλέγονται με ξύλινα κλουβιά, κουτιά διαφορετικών χρήσεων, μικροέπιπλα, σκαμνάκια, καρέκλες, δύο σημαντικές armoires, μία σκαλιστή κονσόλα, δύο κρεμαστά φανάρια και έναν μπουφέ, καθώς και ένα κεραμικό άλογο της δυναστείας Μινγκ (1368-1644). Η έκθεση συμπληρώνεται με μια σειρά από πήλινα πιθάρια, τα οποία ήταν χρηστικά καθημερινά αντικείμενα. Με χρήση στην μαγειρική ή τις εμπορικές συναλλαγές, τα πιο ξεχωριστά είναι ένα βάζο της δυναστείας Τανγκ (618-907 μΧ), και δύο μεγαλύτερα πιθάρια της δυναστείας Τσινγκ.

Τέλος, την έκθεση πλαισιώνουν δύο σύγχρονα έργα από την FKPCOLLECTION: μια φωτογραφία της Marina Abramovic με σχέδιό της, από την επική διαδρομή της στο Μέγα Σινικό Τείχος, και ένα εμβληματικό πορτραίτο του Manuel (Manolo) Rodriguez, που απεικονίζει την τραγική σύζυγο του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας.

CHINA #1
ταξιδεύοντας στην παλιά Κίνα
έως τον Απρίλιο 2022

επιμέλεια έκθεσης
Α. Κοντρογιάννης
Φ. Κυριακοπούλου
FOUGARO BLUE2
Καθημερινά εκτός Δευτέρας 12-8μμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.